دریافت نشان شهر دوستدار کودک اصفهان باید الگویی برای سایر شهرها باشد
معاون حقوق بشر و روابط بینالملل وزارت دادگستری و دبیر کنوانسیون حقوق کودک گفت: اصفهان نخستین شهری است که نشان شهر دوستدار کودک را به دست آورد و این جهش برای حمایت از حقوق همه جانبه کودکان باید الگویی برای سایر شهرهای کشور باشد.
معاون حقوق بشر و روابط بینالملل وزارت دادگستری و دبیر کنوانسیون حقوق کودک گفت: اصفهان نخستین شهری است که نشان شهر دوستدار کودک را به دست آورد و این جهش برای حمایت از حقوق همه جانبه کودکان باید الگویی برای سایر شهرهای کشور باشد.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، وحید مهدویان در آئین رونمایی از کتاب «حق نگاری کودکانه»، با بیان اینکه ایجاد تشکیلات اداری شهر دوستدار کودک، برگزاری اولین کنفرانس ملی شهر دوستدار کودک، تدوین و تصویب برخی لوایح در شورای اسلامی شهر، گزارش وضعیت سنجی کودکان و تدوین برنامه عملیاتی از جمله اقدامات مهم در دهه ۹۰ پیرامون شهر دوستدار کودک در شهرداری اصفهان است، اظهار کرد: پس از این تلاشها، با تایید و مشارکت وزارت کشور و دفتر یونیسف ایران، نشان کاندیداتوری شهر دوستدار کودک در بهمن ۱۳۹۹ برای اولین بار در کشور به شهرداری اصفهان اعطا شد.
وی ادامه داد: در همین راستا شهرداری اصفهان تلاش کرده است در چارچوب این ابتکار و با مشارکت ذی نفعان این حوزه به ویژه کودکان، ساز و کاری را فراهم سازد تا کودکان نیز مانند سایر شهروندان منطبق با نیازهایشان در شهر زندگی کرده و در محیطی سالم و شاد رشد کنند.
معاون شهرسازی و معماری و رئیس شورای اجرایی شهر دوستدار کودک شهرداری اصفهان بیان کرد: با هدف تحقق عدالت شهری برای همه گروههای جمعیتی به ویژه کودکان، در سال ۱۹۹۶ ابتکار شهرهای دوستدار کودک توسط یونیسف آغاز شد و امروزه بیش از ۴۵ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران (با نمایندگی شهر اصفهان به عنوان سومین شهر دوستدار کودک ناحیه خاورمیانه و شمال آفریقا) عضو شبکه بینالمللی کشورهای دوستدار کودک هستند.
وی افزود: در شهرداریهای کشور تاکنون آنچه در برنامهریزی شهری مورد تاکید و پیگیری بوده است، مناسب سازی و در اولویت قرار داشتن نیازهای بزرگسالان است در حالی که کودک به عنوان شهروندی که تأثیرپذیری بالایی از محیط شهری دارد همواره در حاشیه برنامهها قرار داشته و کمتر توانسته از حقوق عامه خود در شهر دفاع کند.
*پیوند فضاهای بازی شهر اصفهان به آموزش
در ادامه، اسما نکویی نیز اظهار کرد: در تلاش هستیم که اصفهان شهر دوستدار کودک، تنها در حد شعار نباشد، بنابراین در نظر داریم فضای شهر را برای حضور، آموزش و مهارت آموزی کودکان ارتقا دهیم در این راستا فضای بازی از فضای حرکتی صفر خارج و به آموزش پیوند زده میشود.
وی ادامه داد: با برگزاری مسابقه حقوق کودک و نقاشیهایی که در نوع خود بی نظیر بود و ارسال آنها به دبیرخانه، محتواهای زیادی از آنها استخراج شد که با استفاده از آثار برگزیده مسابقه نقاشی، از اولین تمبر را رونمایی کردیم.
رئیس گروه شهر دوستدار کودک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان افزود: تولید برنامههای محتوا محور دغدغه ما در دبیرخانه شهر دوستدار کودک است. معتقدیم با مشارکت کودکان و اعتماد به آنها راه توانمندسازی برایشان هموار میشود.
*نشان شهر دوستدار کودک اصفهان باید الگویی برای سایر شهرها باشد
در ادامه مراسم، محمود عباسی با بیان اینکه حقوق کودکان اعطا کردنی است و سلب شدنی نیست و همه مسئولان دستگاهها، والدین و مسئولان مدارس مکلف هستند برای احقاق حقوق کودکان گام بردارند، اظهار کرد: ما وظیفه داریم برای تحقق حقوق بنیادین کودکان از هیچ تلاشی فروگذار نباشیم.
وی ادامه داد: درون همه حقهای کودکان، یک ویژگی خاص نهفته است که از آن به عنوان حق ذاتی یاد میشود؛ بیش از هزار سال پیش در آموزههای دینی به مجموعهای از حقها از جمله حق بر نام شایسته، حق هویت و حیات، حق سلامت و آموزش، حق بر بازی کردن و شادی، حق بر خانواده داشتن و در کنار خانواده بودن، حق رعایت مسائل کودکان، منع تبعیض و حق شنیده شدن صدای کودکان تاکید شده است.
معاون حقوق بشر و روابط بینالملل وزارت دادگستری و دبیر کنوانسیون حقوق کودک با بیان اینکه یکی از دستاوردهای خوب در این حوزه اقداماتی همچون رونمایی از کتاب در راستای تحقق حقوق کودکان است، تصریح کرد: منظور از حقوق کودک منظومهای از حقها است که کودکان از آن جهت که کودک هستند از این حقوق برخوردارند.
وی تصریح کرد: در کنوانسیون حقوق کودک از میان حقوق بیشمار چهار حق اساسی و بنیادین نسبت به سایر حقها امتیاز ویژه دارد، چهار حق مورد تاکید برای کودکان، حق منع تبعیض، حق رعایت مسائل کودکان، حق بر رشد و بقا و حق شنیده شدن صدای کودکان است.
معاون حقوق بشر و روابط بینالملل وزارت دادگستری و دبیر کنوانسیون حقوق کودک اظهار کرد: در پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی هستیم و از مجموعهای از حلقهها سخن میگویم که در این استان ندای اساسی و بنیادین که لازم بوده در کشور به صدا درآید از اینجا به صدا درآمده است. به عنوان مثال در محله سنبلستان با پیشنهاد کودکان و نوجوانان تحولات اساسی صورت گرفته است و صدای کودکان در این شهر شنیده شده است.
وی تاکید کرد: باید فضایی ایجاد کنیم که کودکان حق اظهار نظر داشته باشند. معتقدیم کودکان آینده سازان جامعه هستند بنابراین باید برای تحقق حقوق کودکان سرمایهگذاری کنیم.
عباسی با بیان اینکه اصفهان نخستین شهری است که نشان شهر دوستدار کودک را به دست آورد و این جهش برای حمایت از حقوق همه جانبه کودکان باید الگویی برای سایر شهرهای کشور باشد تا زمینه رشد و شکوفایی کودکان را فراهم کنند، گفت: شهر دوستدار کودک از دستاوردهای ارزشمندی است که بر اساس دستورالعمل وزارت کشور شکل گرفته است.
*پیشنهاد برگزاری جشنواره ملی نقاشی حقوق کودک از نگاه کودک در اصفهان
وی با اشاره به اینکه اصفهان یکی از پیشگامان حرکت در سطح ملی در زمینه دوستدار کودک بوده و برگزاری جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان نیز جز گامهای بلند در این زمینه است، تصریح کرد: دبیر کنوانسیون حقوق کودک گفت: انتخاب ۳۰ نفر از کودکان به عنوان شورای مشورتی شهر، یعنی گام بلند رو به جلو که میتواند ما را در مسیر تحقق حقوق کودکان مصممتر کند.
معاون حقوق بشر و روابط بینالملل وزارت دادگستری و دبیر کنوانسیون حقوق کودک گفت: سند ملی حقوق کودک مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تابع قوانین و مقررات است و هیچ ارادهای برای خروج از کنوانسیون حقوق کودک وجود ندارد.
وی بیان کرد: اگر اصفهان در حوزه فیلم کودکان و نوجوانان در سطح جهان درخشیده، در عرصه جشنواره نقاشی نیز باید در عرصه جهانی بدرخشد؛ از این رو پیشنهاد میشود جشنواره ملی نقاشی حقوق کودک از نگاه کودک برگزار و دبیرخانه آن در این شهر دایر شود زیرا این استعداد و شایستگی توانایی را در مسئولان، کودکان شهر و اعضای شورای مشورتی شهر دوستدار کودک میبینیم.
دبیر کنوانسیون حقوق کودک ادامه داد: در پرتو سند جامع عمل، در بازه زمانی ۱۰ ساله از سال ۹۴ تا ۱۴۰۴ باید بستر و زمینهای فراهم کنیم که کودکان ایرانی جایگاه شایسته خود را در عرصه ملی و بینالمللی پیدا کنند و در چهار سال باقی مانده از این سند باید عزم جدی برای برداشتن گامهای بلند داشته باشیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰