لایروبی ۱۹ رودخانه هرمزگان در دست اجرا است

به گزارش خبرگزاری بلدیه آنلاینبه نقل از  خبرگزاری مهر، جمشید عیدانی گفت: انجام لایروبی و بازگشایی رودخانه‌ها و مسیل‌های هرمزگان به طول ۵۶ کیلومتر و ۶۱۳ متر است که در همه مساحت جغرافیای استان هرمزگان پراکنده است. وی ساماندهی رودخانه‌ها را شهرستان‌های رودان، میناب، جاسک، بندرخمیر، حاجی‌آباد، بندرعباس و بستک عنوان کرد که با هدف […]

به گزارش خبرگزاری بلدیه آنلاینبه نقل از  خبرگزاری مهر، جمشید عیدانی گفت: انجام لایروبی و بازگشایی رودخانه‌ها و مسیل‌های هرمزگان به طول ۵۶ کیلومتر و ۶۱۳ متر است که در همه مساحت جغرافیای استان هرمزگان پراکنده است.

وی ساماندهی رودخانه‌ها را شهرستان‌های رودان، میناب، جاسک، بندرخمیر، حاجی‌آباد، بندرعباس و بستک عنوان کرد که با هدف تامین امنیت منازل، تاسیسات و معابر شهری و روستایی، ایمن‌سازی مراکز جمعیتی حاشیه رودخانه ها، کنترل و مهار سیلاب‌ها انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان گفت: در استان هرمزگان رودخانه‌ها و مسیل‌های متعددی وجود دارند که برخی از آن‌ها از نزدیکی مراکز جمعیتی شهری و روستایی عبور می‌کنند که ساماندهی‌ها برای جلوگیری از بروز سیلاب بسیارضروری است.

عیدانی گفت: باتوجه به وضعیت مراکز جمعیتی در استان و اولویت‌های تعیین شده از سوی وزارت نیرو و همچنین باتوجه به بودجه‌هایی که برای پیشرفت و اجرای پروژه‌ها درنظر گرفته شده است، با پیشرفت بالایی درحال انجام است به نحوی که برخی مراحل پایانی را طی می‌کنند.

وی گفت: در صورت تامین و ابلاغ تخصیص هزینه‌های مربوط به سال ۱۴۰۲ عملیات‌های اجرایی پروژه‌های یادشده با سرعت بیشتری طی خواهد شد.

رفع تصرف بیش از ۱۳ هکتار از حریم و بستر رودخانه های هرمزگان

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان گفت: حریم و بستر رودخانه ها به لحاظ قانونی باید حفظ شوند و هر گونه دخل و تصرف از قبیل، ساخت و ساز یا تبدیل این اراضی به زمین های کشاورزی و ادعای مالکیت نسبت به آنها جرم تلقی شده و پیگرد قانونی خواهد داشت.

عیدانی با اشاره تاکید قوانین بالادستی مبنی بر جلوگیری از ورود به این حریم ها ادامه داد: ورود به حریم قانونی رودخانه یا بستر آن به قصد کشاورزی یا ساخت و ساز در زمان بارندگی های شدید و بعد از سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها تاثیرات مخرّب خودش را نشان می دهد و خسارت های مالی و جانی را به همراه خواهد داشت که برخی از آنها غیر قابل جبران هستند.

وی یاد آور شد: در همین راستا طی شش ماهه نخست امسال ۹ پرونده مختلف جهت آزاد سازی حریم های قانونی رودخانه ها توسط شرکت تشکیل، پیگیری و با هماهنگی مقام قضایی به مرحله رفع تصرف و آزاد سازی حریم ها رسیده است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان ادامه داد: از این ۹ پرونده ۳ پرونده متعلق به شهرستان میناب و ۶ پرونده دیگر نیز در شهرستان رودان بوده اند که مساحت اراضی آزاد شده بیش از ۱۳ هکتار است.

استان هرمزگان بیش از ۲۰ هزار کیلومتر رودخانه دارد که پنج هزار کیلومتر از آن نزدیک مراکز جمعیتی و مهم هستند.