مجموعه تاریخی-گردشگری رازی در جوار قدیمیترین برج تهران
شهرداران آنلاین/مجموعه تاریخی-گردشگری رازی زمینه ساز تغییر چهره جنوب شهر تهران، رونق گردشگری شهری و بهبود سرانه فضاهای فرهنگی در منطقه ۲۰ و حتی جنوب تهران خواهد شد. مجموعه رازی، سازهای است که در جوار قدیمیترین برج تهران یعنی برج طغرل (ساخت در دوره سلجوقیان) قرار دارد. ایده نخست برای ساخت مرکز همایشهای تاریخی-گردشگری رازی […]
شهرداران آنلاین/مجموعه تاریخی-گردشگری رازی زمینه ساز تغییر چهره جنوب شهر تهران، رونق گردشگری شهری و بهبود سرانه فضاهای فرهنگی در منطقه ۲۰ و حتی جنوب تهران خواهد شد.
مجموعه رازی، سازهای است که در جوار قدیمیترین برج تهران یعنی برج طغرل (ساخت در دوره سلجوقیان) قرار دارد. ایده نخست برای ساخت مرکز همایشهای تاریخی-گردشگری رازی به دهه ۷۰ مربوط میشود. زمانی که معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران در سال ۱۳۸۹ این پروژه را به دست گرفت، کار به خوبی پیش رفت اما عملیات عمرانی متناسب با سرعت و هدف گذاری برنامه نبود. بالأخره پس از گذشت ۲۸ سال و کش و قوسهای فراوان، این مجموعه چند روز گذشته، اوایل خرداد ۱۴۰۰ به افتتاح رسمی رسید. صفا صبوری دیلمی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درباره تحویل این پروژه به مدیریت شهری پنجم میگوید: از ۳۰ ماه پیش که شهردار تهران دستور داد تمامی پروژههای جنوب تهران با همت و سرعت بیشتری اجرا شود، تعدادی پروژه مورد توجه قرار گرفت که یکی از این پروژهها مجموعه گردشگری-تاریخی رازی بود. گاهی اوقات در روزهای جمعه بیش از ۲۰۰ نفر در این مجموعه درحال فعالیت بودند.
اقدامات باقی مانده عمرانی این پروژه در زمان تحویل به مدیریت شهری پنجم بسیار زیاد بود اما این دوره مدیریت شهری آن را تکمیل کرد. مرکز همایشهای رازی از نظر ابعاد، کارکرد و تعداد گنجایش مشابه مرکز همایش برج میلاد است.
مدیریت شهری پنجم معتقد است که کارکرد این مجموعه به عنوان یک پروژه مولد توسعه در جنوب تهران خواهد بود و به بیانی دیگر زمینه ساز کاهش فاصله میان شمال و جنوب پایتخت، رونق گردشگری شهری و بهبود سرانه فضاهای فرهنگی خواهد شد.
مجموعه تاریخی-گردشگری رازی در زمینی به مساحت ۴۱۵۰۰ مترمربع و زیربنای ۳۱۵۰۰ مترمربع، در منطقه ۲۰ واقع شده است. این مجموعه شامل فضاهای متعدد کتابخانه، موزه گالری، مراکز پذیرایی، نمایش و همایش با چهار سالن اصلی و گنجایشهای مختلف ۱۵۰ تا ۱۰۰۰ نفری ساخته شده است. بازنگری و رفع برخی از معایب طرح اولیه پروژه از قبیل عدم پیش بینی پارکینگ و تعدد ورودیها را از جمله اقدامات انجام شده در دوره فعلی مدیریت شهری است.
برخورداری از طیف متنوعی از فضاهای گردشگری و نیز نخستین سایت کاوش تاریخی، این نقطه از جنوب تهران را به عنوان یک مقصد برای گروه های علمی و پژوهشی و نیز سایر شهروندان علاقمند به گردشگری شهری مطرح خواهد کرد. شهرداری تهران درحال رایزنی با سازمان میراث فرهنگی است تا کاوش تاریخی در منطقه ۲۰، حدفاصل مجموعه رازی تا برج طغرل آغاز شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰