امضای تفاهمنامه همکاری میان کمیته امداد و شهرداری اصفهان
در جلسه علنی یکشنبه، چهارم اردیبهشتماه_ شورای اسلامی شهر اصفهان تفاهمنامه ارتقای همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) استان و شهرداری با حضور علی قاسمزاده شهردار اصفهان و کریم زارع مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان به امضا رسید. هدف از این تفاهمنامه استفاده از ظرفیتهای کمیته امداد امام خمینی (ره) و شهرداری […]
در جلسه علنی یکشنبه، چهارم اردیبهشتماه_ شورای اسلامی شهر اصفهان تفاهمنامه ارتقای همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) استان و شهرداری با حضور علی قاسمزاده شهردار اصفهان و کریم زارع مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان به امضا رسید.
هدف از این تفاهمنامه استفاده از ظرفیتهای کمیته امداد امام خمینی (ره) و شهرداری اصفهان در راستای ساماندهی امور مرتبط با ارائه خدمات به مددجویان تحت حمایت است.
کمیته امداد به پروژههای سرمایهگذاری ورود کند
حجتالاسلام منوچهر مهروی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: تفاهمنامه خوبی میان مدیریت شهر و کمیته امداد امام خمینی (ره) منعقد شده است که از معاونت فرهنگی شهرداری میخواهم نسبت به عملیاتی شدن موضوعات این تفاهمنامه با رویکرد فرهنگی تلاش کنند تا مددجویان کمیته امداد از آن بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) میتواند با ورود به پروژههای سرمایهگذاری شهری توانمندسازی مددجویان خود را رقم بزند، اظهار کرد: امیدوارم این مجموعه با بهرهمندی از روشهای جدید خلاقانه برای جذب کمک از توانمندان استفاده کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: کمک کردن تنها به پرداختهای نقدی نباید محدود شود، در این راستا باید راهکارهای جدید برای جذب کمک ارائه شود، به طور مثال یک پزشک میتواند ۵۰ نفر را رایگان ویزیت کند که باید شرایط انجام آن فراهم شود.
رویکرد شورای ششم توانمندسازی و کارآفرینی است
مجید نادرالاصلی، رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: موضوع ارتباط با کمیته امداد امام خمینی (ره) در تمام جلسات کمیسیون مناطق کمبرخوردار مطرح بوده است به طوری که علاقهمند بودیم این تفاهمنامه از نیمه شعبان عملیاتی شود و گستره بیشتری از خدمات که در حد ظرفیت و توان مدیریت شهری است، در این تفاهمنامه مطرح شود، اما در باب اینکه فصلی برای شروع بوده کار خوبی است.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد مجموعه شورای اسلامی شهر در ایجاد کمیسیون مناطق کمبرخوردار رفع مشکلات اصفهان و به تبع آن رفع مشکلات کشور است، ادامه داد: مشکل شهر اصفهان اشتغال و نوع نگاه به آن است، مجموعه اقدامات در کشور همافزایی ندارد در حالی که نباید اکنون مشکلی به نام اشتغال و کار در کشور وجود داشته باشد.
رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: رویکرد شورای ششم توانمندسازی، کارآفرینی و در اختیار گذاشتن محیطهای مختلف در راستای تسهیلگری این موضوع است که در این راستا ردیف بودجهای نیز تعریف کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: مسئله اصفهان مهاجرت و حاشیهنشینی است در این راستا باید با همدلی و همراهی مسیر واحدی را در حوزه اشتغال اتفاقی رقم بزنیم. مجموعه مدیریت شهر در عمل اثبات کرده که تمام امکانات مجموعه خود را در اختیار گذاشته است تا مشکلی برای عرضه محصولات تولیدی کارآفرینان وجود نداشته باشد.
در برخی بخشهای کشور نگاه اصفهان ستیزی حاکم است
عباس حاجرسولیها، رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه، اظهار کرد: نگاه اصفهانستیزی در بخشهایی از کشور وجود دارد و همین موضوع باعث شده است بودجه خوبی به این شهر اختصاص داده نشود.
وی ادامه داد: برخی استدلال میکنند که شاخصهای این شهر بالا است و بودجه نمیدهیم و سوالی که مطرح میشود این است که آیا کمیته امداد امام خمینی (ره) استان نیز درگیر این مشکل است.
آموزش مدلهای جدید کسب و کار به مددجویان کمیته امداد
فرزانه کلاهدوزان، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه، اظهار کرد: مشکلی که در مراکز توانمندسازی زنان سرپرست خانوار وجود دارد این است که صرف آموزش یک حرفه توانمندسازی قلمداد میشود، در حالی که باید به زنجیره تولید، بازاریابی فروش و خدمات بعد از آن نیز مورد توجه قرار گیرد در این راستا به نظر میرسد باید در این خصوص جهشی داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری باید به ایجاد شرکتهای دانشبنیان از سوی مددجویان کمیته امداد توجه و روشها و مدلهای جدید کسب و کار آموزش داده شود.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه مشکل زنان سرپرست خانوار در مشاغلی که در آن فعالیت میکنند نگاه بهرهکشی است، گفت: حقوقهای ناچیز، ساعت کاری زیاد و فرزندانی که کمتر حضور مادران خود را در کنارشان احساس میکنند باعث ایجاد آسیبهای اجتماعی شده است.
قوانین کمیته امداد در جذب مددجو متحول شود
احمد شریعتی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه، اظهار کرد: کمیته امداد نهادی است که تمام فعالیتهایش از بدو شکلگیری شاخص بوده است و باید به عنوان الگو مطرح شود، به طور مثال طرح ارجاع که کمیته امداد سالها است آن را اجرا میکند، وزارت بهداشت چندی است که اجرای آن را در دستور کار قرار داده است.
وی با بیان اینکه مددجویان کمیته امداد خدمات بیمهای که قبلاً دریافت میکردند را دریافت نمیکنند، افزود: در بحث اشتغال باید به منویات مقام رهبری توجه و پیرامون فعالیت و اقدامات خیریه اشتغال هم توضیحاتی برای مردم ارائه شود.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در قرارداد منعقد شده طرح منزلت مطرح شده بود، خاطرنشان کرد: در گذشته مجموعه مدیریت شهر همزمان با آغاز سال تحصیلی کمکهایی در قالب بلیط به دانشآموزان ارائه میکرد که باید تداوم داشته باشد.
شریعتی با اشاره به سیستم جذب و شیوه کمک کردن به خانوادهها در کمیته امداد گفت: اگر سرپرست خانواده مستمری بگیرد تحت پوشش کمیته امداد قرار نمیگیرد که باید با توجه به تورم و گرانی و شرایط اقتصادی تعریف جدیدی در ارائه کمکها انجام و قوانین قدیم دچار تحول شود.
دولت باید عزم جدی برای کمک به کمیته امداد داشته باشد
محمد رضا فلاح، رئیس کمیسیون هوشمندسازی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز، اظهار کرد: در شهر خیریههای متعدد داریم که اگر فقر و فقیر در شهر دیده شود، مطلوب شهر اصفهان نیست.
وی ادامه داد: باید سیستم یکپارچه میان خیریهها و کمیته امداد امام خمینی (ره) ایجاد شود که تمام خانوادههای نیازمند از کمکها بهرهمند شوند.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: با توجه به افزایش قیمتها دولت باید عزم جدی برای کمک به کمیته امداد داشته باشد و سهم اعتبارات خود در کلانشهرها را افزایش دهد تا این مجموعه در زمینه توانمندسازی خانوادهها و ایجاد اشتغال اقدام کند.
فلاح ادامه داد: کمیته امداد امام خمینی (ره) با هماهنگی شهرداری بستر اشتغال، عرضه و فروش محصولات خانگی را در مناطق فراهم کند که نقش مهمی در ایجاد گذرهای گردشگری و فروش محصولات در مناطق دارد. فرهنگ انفاق کمرنگ شده است که باید در این زمینه فرهنگسازی شود.
ترویج فرهنگ احسان و انفاق با کمک مدیریت شهری
کریم زارع، مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: منابع کمیته امداد سه دسته است، یکسری اعتبارات مصوب داریم که هر ساله مجلس شورای اسلامی تصویب میکند و از طریق برنامه بودجه در اختیار کمیته امداد به صورت متمرکز و کشوری قرار میگیرد.
وی ادامه داد: کمیته امداد امام خمینی (ره) یکسری فعالیتهای مستمر اقتصادی بهصورت متمرکز در کشور دارد که سهمی را از این منابع در اختیار استانها قرار میدهد و درصدی از منابع هم از طریق کمکهای مردمی به شکلهای مختلف اعم از صدقه، اکرام و وجوهات شرعی و انفاقات مردمی تأمین میشود.
مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان در پاسخ به دغدغه اعضای شورای اسلامی شهر مبنی بر کاهش اعتبارات تخصیصیافته و محرومیت از منابع مالی به بهانه برخوردار بودن استان، تصریح کرد: بر اساس شناختی که سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور از استان اصفهان و سطح محرومیتهای این استان دارند، در دو سال اخیر طبق رایزنیهای خوبی که انجام شده، روند تخصیص اعتبارات قابلقبول است، بهنحویکه سال گذشته برای اولین بار تحقق بودجه استان ۱۳۰ درصد بوده است.
وی تأکید کرد: وضعیت فعلی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان به نسبت سرانه جمعیتی، در کشور خوب است، البته بخش قابل توجهی از این تخصیص اعتبارات برای استان بر اساس سیاستی است که ستاد مرکزی کمیته امداد کشور مبنی بر همافزایی قرار داده است به این نحو که در برخی از بخشها به هر میزان که استان بتواند جذب درآمد کند به همان میزان ستاد مرکزی نیز به استان کمک خواهد کرد.
زارع افزود: بهعنوان نمونه سال گذشته نزدیک به ۳۵۰۰ سری جهیزیه تحت عنوان کمکهزینه ازدواج پرداخت کردیم که نزدیک به ۵۰ درصد آن را از منابع کشوری و ۵۰ درصد دیگر را از منابع داخل استان تأمین کردیم. در جذب نیرو کمیته امداد مانند دیگر دستگاههای حاکمیتی، ممنوعیت جذب نیرو دارد و سیاست سازمان در این زمینه، برونسپاری و مردمی کردن کار است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در استان بیش از ۵۳۰ مرکز مردم نهادی داریم که در محلات بر اساس حضور معتمدان محله شکلگرفته است بر این اساس معتمدان نیازمندان و نیازهای محله را شناسایی کرده و سعی در کمک به آنها برمیآیند و کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز کمکحال آنها در این مسیر خواهند بود.
مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان تاکید کرد: البته تعداد قابل توجهی از نیروهای افتخاری در کمیته امداد امام خمینی (ره) فعالیت میکنند که بدون هیچ چشمداشت مالی و با انگیزههای خیرخواهانه کمکحال کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند. سیاست کمیته امداد امام خمینی (ره) در بحث اشتغال چند موضوع است، صرفاً درآمد اقتصادی مد نظر نیست، بحث اشتغال در این سازمان تعاریف مختلفی همچون کارانگیزی و مشاغل خانگی دارد.
وی تأکید کرد: خاصه در بحث زنان سرپرست خانوار، مورد توجه است که نقش مادری آنها مورد لطمه قرار نگیرد، لذا ترجیح میدهیم مشاغلی که امکان کار آنها در منزل وجود دارد، مثل مشاغل خانگی، صنایعدستی را برای آنها ایجاد کنیم و در این عرصه چه بسا سطح درآمد اشتغال ایجادشده بالا نباشد، اما اعتماد به نفسی که ایجاد میکند، ممانعت از آسیبهای اجتماعی و ناهنجاریهای دیگر مد نظر کمیته امداد امام خمینی (ره) برای ایجاد مشاغل خانگی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰