تهدید سیل در بجنورد و پاسکاری مسئولان برای مهار آن / انتقاد شهردار بجنورد از پاسکاری برای لایروبی مسیل های شهر

در حالی که شهروندان ساکن در مجاورت خندق بجنورد، کال پسته و منطقه گلستان شهر، نگران سیل هستند، لایروبی مسیل های داخل شهر میان دو دستگاه پاسکاری می شود. انجام نشدن لایروبی مسیل سبب می شود تا مسیر خندق که از زباله و علف انباشته شده، آبگرفته شود. شهرداری بجنورد می گوید لایروبی مسیل های […]

در حالی که شهروندان ساکن در مجاورت خندق بجنورد، کال پسته و منطقه گلستان شهر، نگران سیل هستند، لایروبی مسیل های داخل شهر میان دو دستگاه پاسکاری می شود. انجام نشدن لایروبی مسیل سبب می شود تا مسیر خندق که از زباله و علف انباشته شده، آبگرفته شود. شهرداری بجنورد می گوید لایروبی مسیل های شهر بر عهده شرکت آب منطقه ای است اما شرکت آب منطقه ای می گوید این اقدام در شهرها از وظایف شهرداری است.

شهردار بجنورد می گوید: قانون به صراحت، وزارت نیرو و شرکت آب منطقه ای در استان ها را متولی لایروبی مسیل ها اعلام کرده اما در این استان این موضوع پاسکاری می شود.

جواد حمیدی اظهارداشت: شرکت آب منطقه ای اعلام کرده که در حریم شهرها، شهرداری متولی لایروبی مسیل ها است و در این باره به یک دستورالعمل استناد می کند این در حالی است که این دستورالعمل نمی تواند ناقض قانون باشد.

وی با بیان اینکه قانون به صراحت اعلام کرده لایروبی مسیل های درون شهری از تکالیف شرکت آب منطقه ای است، افزود: اعتبارات مورد نیاز در اختیار شرکت آب منطقه ای قرار می گیرد و شهرداری اعتباری برای اجرای برنامه ها و طرح های مربوط به لایروبی مسیل ها ندارد.

دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بجنورد هم در این باره گفت: شرکت آب منطقه ای استان تاکنون از لایروبی رودخانه ملکش در مسیر بوستان آفرینش خودداری کرده این در حالی است که انجام این اقدام از وظایف و تکلیف قانونی آن شرکت است.

مجید گریوانی گفت: ورودی پل گلستان شهر یکی از مناطق پرخطر شهر به لحاظ سیل و آبگرفتگی است، این پل ۱۴ دهنه دارد و در زمان بارندگی و سیل، خطر هدایت سیل به مجموعه گلستان شهر به ویژه مدرسه استثنایی وجود دارد.

وی افزود: شهرداری برای هدایت آب های سطحی مجموعه گلستان شهر به عنوان بزرگترین مجموعه مسکن مهر استان، اعتباری ندارد و در این زمینه شرکت آب منطقه ای باید به اجرای اقدامات سرعت دهد.

دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بجنورد با اشاره به پاسکاری های شرکت آب منطقه ای مبنی بر اینکه لایروبی مسیل های داخل شهر از تکالیف آن شرکت نیست، افزود: بر اساس بند (پ) ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران که در سال ۹۸ مصوب شد و البته در مکاتبه معاون حقوقی ریاست جمهوری به صراحت اعلام شده است.

۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مهار سیل در گلستان شهر بجنورد نیاز است

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار بجنورد گفت: بر اساس برآوردها، ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مهار و هدایت آب های سطحی در گلستان شهر در مرکز استان نیاز است که این اعتبار باید از منابع ملی تامین شود.

مصطفی راعی اظهارداشت: اداره کل راه شهرسازی و شرکت آب منطقه ای استان در این زمینه پیگیری های لازم را در دست انجام دارند اما انتظار است که اجرای اقدامات مربوط به ساماندهی روان آب ها در این مجموعه مسکونی سرعت گیرد.

وی درباره تهدیدهای سیل در مجموعه گلستان شهر بجنورد به عنوان بزرگترین مجموعه مسکن مهر استان گفت: یکی از دغدغه ها و نگرانی ها در این مجموعه مسکونی، وقوع سیل و هدایت و سرازیر شدن روان آب ها است که در این زمینه مطالعات طرح جمع آوری و ساماندهی روان آب ها در گلستان شهر انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: از منابع اعتباری سال ۱۴۰۱ برای ساماندهی و لایروبی مسیل های اطراف و حریم شهر بجنورد بیش از ۶ میلیارد تومان اعتبار در اختیار شرکت آب منطقه ای قرار می گیرد و شهرداری بجنورد هم ۲ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه پیش بینی کرده است.

راعی درباره پاسکاری ها برای لایروبی رودخانه ها و مسیل های داخل و خارج محدوده شهر بجنورد گفت: بر اساس بند (ب) ماده ۴ قانون مدیریت بحران و برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح، ساماندهی و لایروبی رودخانه ها و مسیل های خارج از محدوده شهرها بر عهده شرکت آب منطقه ای است.

وی خاطرنشان کرد: این اقدام در محدوده روستاها بر عهده دهیاری ها و در محدوده شهرها بر عهده شهرداری هاست البته شرکت آب منطقه ای در اجرای لایروبی ها همکاری دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار بجنورد اظهارداشت: اعتبار مورد نیاز برای لایروبی مسیل ها و رودخانه های داخل شهرها، باید توسط سازمان مدیریت بحران و سازمان مدیریت و برنامه ریزی تامین شود.

منبع خبر