جامعه هتلداران از تبدیل ساختمان جدید شهرداری شیراز به هتل استقبال کرد
شهرداران آنلاین/حسن سیادتان یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به طرح شورای شهر شیراز مبنی بر تغییر کاربری ساختمان جدید شهرداری به هتل افزود: البته با توجه به اینکه ساختار ساختمان هتل با بناهای اداری متفاوت است، باید این مساله توسط کارشناسان و مهندسان نظام مهندسی ساختمان بررسی و در صورت امکان […]
شهرداران آنلاین/حسن سیادتان یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به طرح شورای شهر شیراز مبنی بر تغییر کاربری ساختمان جدید شهرداری به هتل افزود: البته با توجه به اینکه ساختار ساختمان هتل با بناهای اداری متفاوت است، باید این مساله توسط کارشناسان و مهندسان نظام مهندسی ساختمان بررسی و در صورت امکان نسبت به این تغییر کاربری اقدام شود.
او ادامه داد: به نظر میرسد این امکان وجود داشته باشد که ساختمان جدید شهرداری شیراز در این مرحله با پارهای تغییرات به هتل تبدیل شود.
وی، تعداد هتلهای موجود در استان فارس را ۱۰۵ هتل برشمرد و گفت: از این تعداد ۶۵ هتل در کلانشهر شیراز است که این تعداد با توجه به جایگاه شیراز به عنوان یک شهر توریستی و گردشگری باید افزایش یابد.
رئیس جامعه هتلداران فارس بیان کرد: البته کرونا طی بیش از یک و نیم سال گذشته تاکنون آسیب فراوانی به فعالیت هتلها وارد کرده و با توجه به نبود گردشگر و مسافر، اغلب هتلها مجبور به تعدیل و کاهش نیرو شده و در برخی مواقع نیز خود نیروها ترجیح دادهاند در جای دیگری مشغول به کار شوند و به شکل داوطلبانه از فعالیت در هتل انصراف دادهاند.
سیادتان افزود: قطعا این تعدیل نیرو و جدا شدن نیروی ماهر و آموزش دیده از هتلها، در آینده و در ایام پسا کرونا مشکلاتی را برای هتلها ایجاد خواهد کرد و آنها مجبور خواهند شد که مجددا نسبت به جذب نیرو و ارائه آموزش به آنها اقدام کنند.
این سخنان در حالی بیان شد که رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس پیش از این گفته بود: نمیتوان با تغییر کاربری، ساختمان اداری را به هتل تبدیل کرد چرا که هر ساختمان مقررات ساخت متفاوتی دارد و هرگونه اقدام و تصمیم گیری در این زمینه باید با ارزیابی کارشناسی و مهندسی همراه باشد.
سید مرتضی سیف زاده افزود: برای ساخت هر ساختمانی در ابتدا باید نوع کاربری آن مد نظر طراحان و مدیران اجرایی قرار گیرد و بر اساس آن کاربری نسبت به ساخت آن اقدام شود.
وی ادامه داد: به طور کلی برای ساخت ساختمانها سه نوع کاربری پرکاربرد وجود داشته که از جمله این کاربریها میتوان به کاربری مسکونی، کاربری اداری و هتل اشاره کرد که از این رو هر کدام از این کاربریها هم ویژگیهای منحصر به فردی دارند که باید در مقررات ساخت آن سازه لحاظ شود.
سیف زاده تاکید کرد: نمیتوان ساختمان ساخته شده را از کاربری اداری به کاربری مسکونی یا هتل تغییر داد مگر در حالتی که هیاتهای مختلفی اجزا و ملزومات ساخت آن سازه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.
او گفت: در هنگام ساخت یک سازه فلزی تمام ملزومات بر اساس نوع کاربری آن طراحی و مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس نظام مهندسی ساختمان فارس افزود: در کاربری مسکونی، اداری و هتل، اجزای مختلفی مدنظر ناظران قرار دارد که یکی از ویژگیهای کاربردی هتل، وزنی است که باید سازه تحمل کند و اگر ساختمانی بدون در نظر گرفتن این ملزومات تغییر کاربری دهد اگر وزن سازه افزایش یابد احتمال ریزش آن زیاد است.
مصوبهای با ۲ فوریت
اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰ در چهارمین جلسه خود از آغاز فعالیت این شورا، طرح دوفوریتی جمعی از اعضای شورا، درباره تبدیل ساختمان جدید شهرداری به هتل بزرگ شهرداری شیراز را مورد بررسی قرار دادند که بخش زیادی از زمان این جلسه به طرح این موضوع اختصاص یافت و مخالفان و موافقان درباره آن به اظهار نظر پرداختند.
طبق این تصمیم این موضوع در چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز با حضور ۱۳ نفر از اعضای شورا بررسی و مقرر شد موضوع با قید یک فوریت برای بررسی به کمیسیونهای برنامه و بودجه، امورحقوقی و املاک شورا و شهرسازی و معماری شورا ارسال شود.
ساخت ساختمان جدید شهرداری شیراز حوالی سال ۱۳۹۳ با هدف تجمیع ساختمانهای متعدد این نهاد ازجمله معاونتهای و سازمانهای مختلف در کلانشهر شیراز در شورای چهارم این شهر کلید خورد.
این اقدام در حالی رخ داده که مدیریت شهری در دوره پنجم شورای شهر شیراز بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان برای ساختمان جدید شهرداری که محل تجمیع اغلب معاونتها و سازمانهای این نهاد است هزینه کرده و در دوره چهارم شورا نیز حدود ۶۰ میلیارد تومان برای این سازه صرف شده است.
در حال حاضر سه معاون شهرداری شیراز نیز ساختمانهای قبلی خود را فروخته اند و سیستم اداری خود را به این محل منتقل کرده اند.
تجهیزات شهرداری الکترونیک و دیتا سنتر مدیریت شهری شیراز نیز با هزینههای میلیاردی در این ساختمان مستقر شده است که انتقال آن میلیاردها تومان هزینه دارد.
ساختمان جدید شهرداری شیراز در کنار پایانه کاراندیش و مجاور رودخانه خشک است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰