سند مالکیت برای ۹۳۱ هزار هکتار از اراضی زراعی خوزستان صادر شد
به گزارش خبرگزاری شهرداری های کشور “بلدیه آنلاین” : به نقل از خبرگزاری فارس از اهواز به نقل از روابط عمومی دادگستری استان خوزستان، به طور کلی سند دار شدن اراضی کشاورزی میتواند مزایای بسیاری برای کشاورزان داشته باشد که از مهمترین آنها میتوان به تثبیت مالکیت، حفظ کاربری اراضی کشاورزی، هویتدار شدن زمین کشاورزی، […]
به گزارش خبرگزاری شهرداری های کشور “بلدیه آنلاین” : به نقل از خبرگزاری فارس از اهواز به نقل از روابط عمومی دادگستری استان خوزستان، به طور کلی سند دار شدن اراضی کشاورزی میتواند مزایای بسیاری برای کشاورزان داشته باشد که از مهمترین آنها میتوان به تثبیت مالکیت، حفظ کاربری اراضی کشاورزی، هویتدار شدن زمین کشاورزی، اخذ تسهیلات مالی، امکان نظارت و حمایت در بخش کشاورزی، منزلت بخشی به کشاورزی و کشاورزان، کمک به برنامه ریزی برای کشاورزی اشاره کرد.
حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در همایش تقدیر از ۱۰۰ دهیار برتر در اجرای حدنگاری اراضی کشاورزی و روستایی در تاریخ ۲۸ شهریور ماه گفت: اجرای حدنگار جزء سیاستهای کلی نظام است در سیاستهای کلی ابلاغیه برنامه هفتم توسعه در فراز سوم بند ۲۶ تاکید به حدنگاری ۱۰۰ درصدی اراضی کشاورزی و منابع طبیعی شده است.
وی افزود: با همکاری دستگاههای متولی در حوزه زمین حدنگاری عرصههای ملی به نوعی به اتمام رسیده است بیش از ۹۹ درصد از عرصههای ملی حدنگاری و منتج به صدور سند شده است، در حوزه اراضی کشاورزی که طبق برنامههای اعلامی باید به حدنگاری ۱۰۰ درصد دست یابیم بیش از ۴۳ درصد از اراضی کشاورزی حدنگاری شده است.
بابایی بیان کرد: امروز شاهد همکاری سه سازمان مهم یعنی امور اراضی، دهیاریها و شهرداریها در حوزه زمین هستیم و حرکتهای بسیار خوبی انجام شده است که امیدواریم در سال آینده بتوانیم به آمار بسیار خوب و عملکرد مطلوب دست یابیم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین در حاشیه سفر به استان مرکزی ۱۹ دی ماه تصریح کرد: بیش از ۷ میلیون از اراضی کشاورزی از پهنه ۱۸.۵ میلیونی اراضی کشاورزی حدنگاری شده است، در حوزه عرصههای ملی و منابع طبیعی که در پهنه ۱۳۴ میلیون هکتاری وجود دارد نیز ۱۳۳ میلیون هکتار حدنگاری شده است، این در حالی است که بیش از ۹۹ درصد از عرصههای ملی حدنگاری شده است. در حوزه بافت روستایی به مرز ۷۰ درصد رسیدیم و حدنگاری آنها انجام شده است و روند شتابان حدنگاری به صورت مطلوب است.
بابایی عنوان کرد: روز گذشته در کمیسیون اصل ۹۰ در راستای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی جلسهای برگزار شد که نظر همه بر این بود که دو عامل عدم هویت اراضی و عدم آمایش سرزمینی سبب تغییر کاربری اراضی در کشور شده است، در بحث هویتبخشی هر کجا ثبت اسناد و املاک ورود داشته و بحث تثبیت و حدنگاری انجام شده نیز کمترین پروندههای جرائم مربوط به زمین وجود داشته است، با تثبیت مالکیت در حوزههای اراضی امیدواریم بهداشت قضایی با روند شتابان محقق شود.
وی با اشاره به پلتفرم جامع ثبتی خاطرنشان کرد: در راستای هوشمندسازی و الکترونیکیشدن خدمات، گامهای بلندی برداشته شد و مقرر شده است که ۲۲ بهمن ماه پلتفرم جامع ثبتی رونمایی شود، به موجب این اقدام بسیاری از خدمات ثبتی غیر حضوری خواهد بود و سند الکترونیک به طور کامل محقق خواهد شد و اسناد فیزیکی به هیچ وجه صادر نخواهد شد. بسیاری از موارد مانند جعل و استفاده از اسناد مجهول به جهت در دسترس بودن سندهای فیزیکی در دست مردم بود که با راهاندازی این پلت فرم نیز شاهد از بین رفتن جعل اسناد خواهیم بود و این امر بهزودی محقق میشود.
صدور سند مالکیت برای ۹۹ درصد از اراضی ملی
در همین رابطه علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان اظهار کرد: در اجرای دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر اجرای طرح حدنگاری اراضی کشاورزی، با تلاش مدیران و کارکنان اداره کل ثبت اسناد و املاک استان و تعیین معاونت ویژه در دادگستری کل، ضمن ابلاغ اهمیت موضوع به کلیه واحدهای قضائی استان تا کنون ۶۴ درصد از اراضی زراعی تثبیت مالکیت و سند دار شدند.
رئیس کل دادگستری خوزستان با بیان اینکه استان دارای یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار اراضی زراعی است، گفت: اجرای طرح حدنگاری اراضی کشاورزی ضمن اینکه با اعتبار بخشی به اسناد مالکیت، موجب توسعه کشاورزی، افزایش امنیت غذایی و ایجاد انگیزه برای سرمایهگذاران در بخش کشاورزی میشود، از بسیاری اختلافات ملکی و و تشکیل پروند در محاکم استان جلوگیری میکند.
وی عنوان کرد: در راستای جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال و تثبیت مالکیت برای ۹۹ درصد از اراضی ملی در استان سند مالکیت صادر شده است و یک درصد باقی مانده نیز با اقدامات انجام شده تا پایان سال جاری ساماندهی خواهد شد.
دهقانی بیان کرد : با هدف صیانت از اراضی ملی و دولتی و باتوجه به همپوشانی بخشی از موقوفات با اراضی ملی و شخصی و باتوجه به اینکه پیگیری امر حدنگاری و تثبیت مالکیت به یکی از معاونین سپرده شده بود، با همفکری اداره ثبت و برداشتن برخی موانع در استان، ۲۲۰ هزار هکتار از اراضی موقوفه که بیش از یک قرن مالکیت آن متزلزل بود، تثبیت مالکیت شده است.
پایان پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰