شهردار شیراز عنوان کرد: استفاده از ظرفیت های متروپلیس برای ایجاد انگیزه در سرمایه گذاران

شهردار شیراز خواستار استفاده از از ظرفیت‌های متروپلیس در ایجاد انگیزه در سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این کلان‌شهر شد. به گزارش خبرگزاری شهرداری های کشور و به نقل از روابط عمومی شهرداری شیراز، محمدحسن اسدی در دیدار با جوردی واکوئر، دبیرکل جهانی متروپلیس که در شیراز برگزار شد، در مثبت ارزیابی‌کردن اقدامات صورت گرفته در […]

شهردار شیراز خواستار استفاده از از ظرفیت‌های متروپلیس در ایجاد انگیزه در سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این کلان‌شهر شد.

به گزارش خبرگزاری شهرداری های کشور و به نقل از روابط عمومی شهرداری شیراز، محمدحسن اسدی در دیدار با جوردی واکوئر، دبیرکل جهانی متروپلیس که در شیراز برگزار شد، در مثبت ارزیابی‌کردن اقدامات صورت گرفته در عرصه حکمرانی شهر شیراز، از تمایل شیراز برای نقش‌آفرینی‌های مؤثر و انتقال تجربیات در شبکه گسترده شهرهای مهم جهان خبر داد و به تفاوت‌ها و وجوه مشترک شیوه‌های تأمین چرخه مالی در ایران اشاره کرد.

وی به تشریح چگونگی استفاده از مدل‌های ترکیبی برای تأمین منابع مالی پروژه‌ها پرداخت و نقش دولت مرکزی را مورد بررسی قرار داد.

شهردار شیراز به وجود بحران‌های مالی حاصل از عدم ثبات قیمت‌های جهانی، شرایط نابرابر تحریمی ایران و محدودیت در تبادلات ارزی، واردات واگن و فناوری‌های مورد نیاز شهرها اشاره کرد و گفت: فضای مثبت همکاری‌ها بتواند انتقال تجربیات، فناوری‌ها و دستاوردها را بیش از گذشته تسهیل کند.

اسدی، نقش همسو کننده و تأثیرگذار مترو پلیس در مشارکت حداکثری شهرها برای رفع نگرانی‌های بهداشتی، زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی را ستایش کرد و خواستار نقش‌آفرینی مقابله‌ای این انجمن جهانی برای مقابله با حاشیه‌نشینی و آگاه‌سازی جهانی به موضوع مخاطرات غفلت از بافت‌های فرسوده و حاشیه‌ای شد.

وی همچنین خواستار هم‌اندیشی جهانی برای جستجوی راه‌حل‌های کاربردی برای خروج از تنگناهای موجود، به‌ویژه در مواجهه با بلایای طبیعی از جمله زلزله و سیل شد تا از این طریق مترو پلیس با ایجاد تسهیلات و مشوق‌های برانگیزاننده برای بازسازی بافت‌های فرسوده بیش‌ازپیش نقش‌آفرینی کند.

شهردار شیراز در ادامه به ظرفیت‌ها و جذابیت‌های منحصربه‌فرد شیراز در حوزه‌های معدنی، زیست‌محیطی، گردشگری، فناورانه و پزشکی اشاره کرد و افزود: ظرفیت‌ها و مزیت‌های جهانی، تاریخی، تمدنی، تدینی و آب‌وهوایی شیراز موجب شده، شیراز به‌عنوان یک شهر محبوب، کاندیدای بسیاری از رویدادهای جهانی و آسیایی باشد. به‌ویژه برخورداری شیراز از کیفیت هوای کم‌نظیر و کم آلاینده، در کنار سایر جذابیت‌ها باعث شده که شیراز طرف‌داران زیادی داشته باشد.

تقاضا برای گفت‌وگوهای اثربخش پیرامون دستیابی به راهکارهای توانمندسازی بافت‌های فرسوده و تاریخی شهر و استفاده از تجربیات موفق سایر شهرهای توسعه‌یافته و بررسی افق سایر اهداف مشترک، از دیگر محورهای سخنان شهردار شیراز بود.

وی همچنین به گستره پهناور چند هکتاری بافت‌های فرسوده شیراز اشاره کرد و از دبیرکل مترو پلیس خواست تا در راستای رسالت مأموریت خود راه‌حل‌های مناسبی برای برون‌رفت از چالش‌های موجود در بافت چاره‌اندیشی کند و تمهیدات لازم برای در اختیار قراردادن مشوق‌های تأثیرگذار در این حوزه را در دستور کار مترو پلیس قرار دهد.

دبیرکل جهانی مترو پلیس نیز در این دیدار گفت: مترو پلیس به‌عنوان یک بستر تعاملی، ظرفیتی دو وجهی را در اختیار شهرهای عضو قرار می‌دهد تا از یک سو زمینه افزایش هم‌افزایی‌ها با جامعه جهانی را فراهم آورد و از سوی دیگر با به‌اشتراک‌گذاری طرح‌ها، فناوری‌ها و دستاوردهای نوآورانه، بستری برای توانمندی متخصصان شهری برای عبور از تنگناهای اقلیمی، حمل‌ونقلی، تأمین منابع مالی، راهبردهای جمعیتی و دیپلماسی‌های شهری، منابع باستانی سوخت و انرژی، سرمایه‌گذاری‌ها و تقویت نگاه‌ها به‌سوی حفظ و بهسازی بافت‌های دارای ارزش (بافت‌های فرسوده و تاریخی) را سبب‌ساز شود.

جوردی واکوئر اظهار کرد: در سال‌های اخیر به‌ویژه مترو پلیس در سایه همکاری‌های شهرهای عضو توانسته بافت هم‌پیوندی میان شبکه شهرهای عضو ایجاد کند و از این طریق با تمرکز بر اقدامات امیدبخش خود بر کیفیت حکمرانی شهری تأثیر بگذارد و نتایج مثبتی در حوزه‌های انسجام اجتماعی، تاب‌آوری محیطی، توسعه اقتصادی، آموزش و گسترش شیوه‌های کارآمد مبادلات شهری و بازتعریف نگرش‌های مرتبط با برابری‌های جنسیتی به وجود آورد و بتواند فارغ از سیاست‌زدگی و اعمال‌نفوذ قدرت‌طلبانه، کیفیت زندگی در شهرها را سبب و حیات همکاری‌ها و تعاملات شهرها در سایه انطباق‌پذیری از الگوهای موفق را تضمین و بهبود ببخشد.

وی یادآور شد: شیراز، عضو فعال این انجمن جهانی است که به‌ویژه در حوزه بازآفرینی شهری و باز زنده‌سازی بافت‌های تاریخی، روش‌های تأمین مالی کلان پروژه‌ها، توسعه و کارآمدی حمل‌ونقل عمومی و البته شاخصه‌های حفظ محیط زیست توانسته عضو تأثیرگذاری برای این انجمن جهانی باشد.

واکوئر تصریح کرد: آنچه از شیراز و دستاوردهای شهری آن در حوزه مترو، بازآفرینی بافت‌ها، پاکیزگی، نظم و زیبا گرایی سیمای شهر و… مشاهده کردم آن‌چنان الهام‌بخش و تأثیرگذار بود که تماماً نویدبخش تقویت ارتباطات قوی، تأثیرگذار و مبتنی بر مشارکت‌های قابل‌قبول شهرهای ایرانیِ عضو، در شبکه تعاملی مترو پلیس خواهد بود.

وی بیان کرد: موضوعاتی که می‌توانند زمینه رشد همکاری‌های نوآورانه را میان سایر اعضای مترو پلیس ترغیب و به تقویت دورنمای اهداف مشترک برای تبادل تجربیات و ترسیم یک افق واحد کمک شایانی کند.

روش‌های نوین تأمین مالی پروژه‌ها، شیوه‌های حکمرانی شهری، سیاست‌ها و چالش‌های دیپلماسی شهری، اقدامات صورت‌گرفته در حوزه بازآفرینی بافت‌های فرسوده و تاریخی شیراز، ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری شهر، تمهیدات خلاقانه زیست‌محیطی و نقش دولت مرکزی در سیاست‌های مالی شهرداری از دیگر مواردی بودند که دبیرکل مترو پلیس در دیدار خود با شهردار شیراز در مورد آنها به گفت‌وگو پرداخت.