معاون عمران شهری شهردار اصفهان اعلام کرد: پروژههای عمرانی از مرکز به حاشیه شهر اصفهان رفته است
معاون عمران شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه ذهنیت مردم این است که فعالیت عمرانی در سطح شهر کم شده است، گفت: پروژههای عمرانی در این دوره از فعالیت مدیریت شهری نهتنها کمتر نشده، بلکه حتی میتوان گفت بیشتر هم شده، اما بیشتر پروژهها در حاشیه شهر است و مردم نمیبینند. اصغر کشاورز ، با […]
معاون عمران شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه ذهنیت مردم این است که فعالیت عمرانی در سطح شهر کم شده است، گفت: پروژههای عمرانی در این دوره از فعالیت مدیریت شهری نهتنها کمتر نشده، بلکه حتی میتوان گفت بیشتر هم شده، اما بیشتر پروژهها در حاشیه شهر است و مردم نمیبینند.
اصغر کشاورز ، با اشاره به فعالیت سه مدیریت در حوزه معاونت عمران شهری شهرداری اصفهان، اظهار کرد: اداره کل فنی و نظارت در زمینه اجرا، نظارت و مباحث فنی پروژهها فعالیت میکند، اداره کل هماهنگی و برنامهریزی طرحهای عمرانی در زمینه تحویل پروژهها، کنترل نقشهها، کمیته فاز دو نقشهها، انتخاب پیمانکاران و کنترل پیمانهایی که در مناطق بسته میشود فعال است و اداره نگهداری و تعمیرات که اخیراً بهعنوان نگه داشت شناخته میشود نیز از داراییهای فیزیکی شهرداری نگهداری میکند.
نگهداری از داراییهای نجومی شهرداری
وی با اشاره به اینکه داراییهای فیزیکی شهرداری عدد نجومی دارد، گفت: حدود ۱۵۰ پل و تقاطع غیر همسطح، ۳۰ پل مکانیزه، ۳۰ پارکینگ و ۳۰۰ ساختمان در شهر اصفهان داریم که باید از آنها بهخوبی نگهداری کنیم. در این راستا اداره نگه داشت بهعنوان یکی از مجموعههای مهم شهرداری چند سالی است تشکیل شده و بهویژه بر پروژههای بزرگ و ابنیه و ساختمانهای شهر نظارت دارد.
معاون عمران شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه اگر نتوانیم از داراییهای شهرداری بهدرستی نگهداری کنیم، هزینههای سرسامآور و یا غیرقابل جبرانی به شهر تحمیل میشود، افزود: هماکنون نگهداری و تعمیرات تقاطعهای غیر همسطح و پلها در اداره نگه داشت آغاز شده است.
وی به ارتباط مستقیم سازمان عمران شهرداری با این معاونت اشاره و تصریح کرد: سازمان عمران شهرداری اجرای پروژههای عمرانی در سطح شهر را به عهده دارد و فعالیت این سازمان در سرعت بخشی به اجرای پروژهها، بالا بردن کیفیت پروژهها، تنظیم هزینه پروژهها و … بسیار مؤثر بوده است. حدود ۳۰ درصد اعتبارات عمرانی در سال توسط سازمان عمران و ۷۰ درصد توسط پیمانکاران بخش خصوصی هزینه میشود.
کشاورز با بیان اینکه پروژههای شهری در زمان اجرا مسائل و مشکلات زیادی دارد، گفت: ازجمله این مشکلات آزادسازی و جابجایی تأسیسات شهری است که همه در حین اجرای پروژه است، ضمن اینکه همزمان با اجرای پروژهها، ترافیک شهر هم نباید مختل شود. به همین دلیل سازمان عمران شهرداری در پروژههایی که ممکن است در زمان اجرا مشکلات زیادی داشته باشد دخیل میشود تا همزمان با عملیات آزادسازی یا جابجایی تأسیسات، پروژه اجرا شود و زودتر و با هزینه کمتر به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: در معاونت عمران شهری شهرداری علاوه بر راهبردها و سیاستهای قبل، راهبردهای جدیدی نیز تعریف شده ازجمله کاهش زمان اجرای پروژه، هزینه بهینه اجرای پروژه و کیفیت پروژه. از دیگر مباحثی که در این دوره پیگیری میکنیم ایمنی و استفاده از روشهای نوین و مصالح جدید در پروژههاست تا هم کیفیت و هم سرعت پروژهها را بالا ببریم. درعینحال که از شرکتهای دانشبنیان کمک میگیریم و تلاش میکنیم از توان آنها در پروژههای شهری استفاده کنیم.
معاون عمرانی شهرداری اصفهان با اشاره به بودجه حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی شهرداری اصفهان در سال جاری، تصریح کرد: حدود ۳ هزار میلیارد تومان این بودجه جاری، ۶۰۰ میلیارد تملک مالی و حدود ۸ هزار میلیارد تومان عمرانی و تملک دارایی و سرمایهای است که حدود ۷۰ درصد از بودجه ما را تشکیل میدهد. از این ۸ هزار میلیارد، ۳ هزار میلیارد بودجه خالص عمرانی است که توسط حوزه معاونت عمران سیاستگذاری و هزینه میشود.
اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان به پروژههای محله محور
وی با بیان اینکه پروژههای عمرانی به پروژههای شاخص شهری، منطقهای، مستمر و محله محور تقسیم میشود، توضیح داد: قسمت اعظمی از بودجه ۳ هزار میلیاردی یعنی تقریباً ۲ هزار میلیارد به پروژههای محلهای اختصاص دارد که در قالب ۱۳۰ پروژه تعریف شده است.
کشاورز با اعلام اینکه در ۷ ماهه امسال بیش از ۳۰ درصد از ۳ هزار میلیارد بودجه عمرانی تأمین اعتبار شده، گفت: بقیه در مراحل آزادسازی و طراحی است و بهمرور مناقصه و انتخاب پیمانکار انجام میشود. فکر میکنم تا پایان سال حداقل ۷۰ درصد از این بودجه تأمین اعتبار و انعقاد قرارداد انجام شود. البته بودجه قطار شهری هم مجزا و حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است.
معاون عمرانی شهرداری اصفهان تعداد کل پروژههای عمرانی امسال را ۵۱۹ پروژه اعلام کرد و افزود: در حال حاضر حدود ۲۳۰ پروژه فعال شده است. سرفصلهای بودجه عمرانی در قالبهای مختلفی همچون تقاطع و پل، خیابانسازی، آسفالت، بی آر تی و مسیر دوچرخه، حلقه حفاظتی شهر، ساختمان اداری و خدماتی، تعمیرات و نگهداری، اماکن ورزشی و فرهنگی، پارکینگ، پیادهرو، پارک و فضای سبز تأسیسات زیربنایی و آبرسانی است.
وی آسفالت را یکی از اقدامات حوزه معاونت عمران دانست که تاکنون سرعت و کیفیت قابل قبولی داشته و افزود: کل بودجه آسفالت ۱۵۰ میلیارد است که در سه سرفصل روکش معابر اصلی، روکشی معابر فرعی، درزگیری، لکهگیری، زیرسازی و آسفالت معابر فرعی تقسیم میشود. تاکنون از این بودجه حدود ۱۳۰ میلیارد تأمین اعتبار شده و قرارداد بستهایم.
کشاورز با تأکید بر اینکه زمان اجرای آسفالت باید استاندارد باشد، در غیر این صورت کیفیت کاهش مییابد، گفت: بهترین فصل اجرای آسفالت در شش ماه اول سال است، درحالیکه در سالهای گذشته به ۶ ماه دوم سال موکول میشد، اما امسال با هماهنگی و پیگیریهای انجام شده در شش ماه اول ۱۳۰ میلیارد از این بودجه تأمین اعتبار و انتخاب پیمانکار شده تا بتوانیم قبل از شروع سرما آسفالت را اجرا کنیم. آسفالت معابر در رضایتمندی شهروندان مؤثر است، درعینحال که هنوز بسیاری از معابر خاکی است و یا سالهای گذشته آسفالت شده و امروز مردم درخواست آسفالت جدید دارند.
معاون عمران شهری شهرداری اصفهان در مورد نظارت بر پروژههای عمرانی نیز گفت: نظارت بر پروژههای بزرگ توسط مهندسین مشاور انجام میشود و نظارت عالیه معاونت عمران و منطقه هم هست، اما در پروژههای کوچک نظارت منطقه بهعنوان مقیم و نظارت عالیه توسط معاونت عمران انجام میشود. با توجه به محدودیتهای نیروی انسانی و امکانات و تجهیزات داریم تا جایی که امکان داشته باشد نظارت و کنترل انجام میشود.
نمره قابل قبول به کیفیت پروژههای شهری
وی با بیان اینکه در کل نمره قابل قبولی ازنظر کیفیت به عملکرد عمرانی پروژههای شهرداری اصفهان میدهم، تصریح کرد: قطعاً تا نقطه ایدهآل فاصله داریم، اما تلاش میکنیم با نظارت بیشتر، کیفیت بالاتر و استفاده از مصالح و روشهای نوین، کیفیت پروژهها نیز بهتر شود.
کشاورز در ادامه به پروژههای عمرانی شاخص سال جاری شهرداری اصفهان اشاره و اظهار کرد: یکی از پروژههای شاخص حلقه حفاظتی شهر یا رینگ چهارم ترافیکی است که کیلومتر ۲ و نیم تا ۴ آن ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. عملیات اجرایی این محدوده از سال گذشته آغاز شده، درحالیکه در همین محدوده ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر هزینه آزادسازی داریم.
معاون عمران شهری شهرداری اصفهان کل طول رینگ حفاظتی را ۷۸ کیلومتر اعلام کرد و افزود: ۴۵ کیلومتر از این رینگ داخل شهر اصفهان و ۳۳ کیلومتر در محدود ۵ شهر دولتآباد، خورزوق، خمینیشهر، درچه و ابریشم است. تلاش شورای شهر و شهرداری اصفهان این است که رینگ حفاظتی در این دوره در شهر اصفهان به نتیجه برسد.
تکمیل رینگ حفاظتی اصفهان نیازمند حمایت دولت
وی با بیان اینکه نقطه صفر رینگ حفاظتی شهر اصفهان تقاطع غیر همسطح شهید قاسم سلیمانی و نقطه اتمام پروژه نیز همینجا خواهد بود، گفت: در حال حاضر پروژه در منطقه ۱۵ فعال است، ولی در محدوده مناطق ۷، ۱۰، ۱۲، ۱۳، ۵، ۶ و ۴ نیز اجرا خواهد شد. برآوردی که با هزینههای امروز داریم حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که این حلقه ترافیکی در شهر اصفهان اجرا شود. این پروژه ازنظر ترافیکی، کاهش آلودگی هوا و بهبود محیطزیست، جلوگیری از توسعه شهر، جلوگیری از تردد وسایل نقلیه سنگین در داخل شهر و … تأثیر زیادی دارد و از پروژههای شاخص و مهم شهری است که دولت هم باید کمک کند، چون هزینه آزادسازی و اجرای آن سنگین است.
کشاورز یکی دیگر از پروژههای شاخص امسال را تقاطع غیر همسطح شهدای ورزشکار عنوان کرد و افزود: این پروژه در میدان فرزانگان و ورودی شهر دولتآباد بهصورت مشترک بین شهرداری اصفهان و دولتآباد اجرا میشود، بهطوریکه ۲۵ درصد از هزینه پروژه توسط شهرداری دولتآباد و ۷۵ درصد توسط شهرداری اصفهان پرداخت میشود. کل اعتبار پیشبینی شده برای پروژه حدود ۱۲۰ میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصد است.
وی با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد از این پروژه اجرا شده بود اما به دلیل حجم بالای تأسیسات شهری که باید جابجا میشد یک سال متوقف شده بود، گفت: یکسوم هزینه پروژه صرف جابجایی تأسیسات شده است. حدود یک هفته است کل تأسیسات جابجا شده و عملیات اجرایی شروع شده و با سرعت خوبی در حال اجراست. برنامهریزی کردهایم این پروژه تا دهه فجر امسال بهرهبرداری شود.
معاون عمران شهری شهرداری اصفهان پروژه شاخص دیگر را تقاطع غیر همسطح مرحوم سعید کاظمی آشتیانی اعلام کرد و گفت: موقعیت این تقاطع غیرهمسطح در ادامه خیابان زینبیه به سمت حبیبآباد است و اجرای آن در حملونقل و ترافیک شهر تأثیر زیادی دارد. عملیات اجرایی این تقاطع غیرهمسطح ۴ ماه قبل شروع شد و برآورد اولیه پروژه صد میلیارد تومان است.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۳۶ درصدی تقاطع غیرهمسطح مرحوم سعید کاظمی آشتیانی، افزود: در این پروژه ۱۰ دکل فشار قوی برق وجود دارد، درحالیکه همزمان عملیات اجرایی درحالیکه انجام است اما مباحث ایمنی بهدقت رعایت میشود و خوشبختانه تاکنون مشکلی نداشتهایم. شرکت برق منطقهای هم قول داده تا اواسط آبانماه این دکلها جابجا و پروژه تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
بهرهبرداری از پارکینگ زیرسطحی خیابان توحید تا آخر دیماه
کشاورز با اشاره به اجرای پروژه پارکینگ زیرسطحی خیابان توحید، گفت: این پارکینگ با ظرفیت حدود ۴۰۰ خودرو و با اعتبار حدود ۱۳۰ میلیارد تومان در دو فاز پیشبینی شد که فاز اول به اتمام رسیده و فاز دوم شامل نازککاری داخل پارکینگ در حال انجام است و تا اواخر دیماه به اتمام میرسد.
وی در خصوص علت تأخیر در اجرای این پروژه گفت: موقعیت این پروژه در یکی از خیابانهای پرترافیک و پرتردد شهر و توقف اجرای پروژه در مقاطع مختلف و حفظ درختان سرعت پروژه را کم کرد و در مدت ۱۱ ماه انجام نشد.
معاون عمرانی شهرداری اصفهان همچنین به اجرای پروژه زیرگذر اندیشه در ورودی غربی اصفهان از سمت اتوبان ذوبآهن و بعد از زندان دستگیرد اشاره و تصریح کرد: در این محل همیشه تصادفات زیادی رخ میداد و تصمیم گرفته شد محوری بهصورت زیرگذر احداث شود. این پروژه علاوه بر تأسیسات آب و فاضلاب و برق، حجم ترافیک بالایی دارد و محدودیت فضا برای اجرای پروژه داریم، بااینوجود در حال انجام است.
وی با اشاره به اعتباری حدود ۵۰ میلیارد تومانی برای احداث این زیرگذر، پیشرفت فیزیکی آن را حدود ۴۰ درصد اعلام کرد و افزود: پیشبینی شده این پروژه نیز تا پایان دیماه به بهرهبرداری برسد، البته این ذات پروژههای شهری است که ممکن است برنامه زمانبندی به این دلایل بیشتر شود.
کشاورز از اتمام پروژه اتصال بزرگراه معلم به خیابان فرزانگان با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان خبر داد و گفت: عملیات عمرانی این پروژه صد در صد انجام شده و در حال نصب تابلوهای ترافیکی و روشنایی هستیم تا ظرف یک ماه آینده پروژه افتتاح شود.
وی در ادامه به پروژه مرکز همایشهای بینالمللی اصفهان اشاره و تصریح کرد: عملیات اجرایی این پروژه از سال ۹۰ شروع شد و سالن اجلاس و سالنهای جنبی، محوطهسازی و پل روگذری که خروجی مرکز همایشها به سمت اصفهان است حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما یکسری پروژههای مشارکتی مثل هتل و مجموعه تجاری داریم که پیشرفت فیزیکی زیر ۱۰ درصد دارد و شهرداری پیگیر است که این مجموعهها را هم فعال کند.
برآورد اعتبار هزار میلیارد تومانی برای اتمام مرکز همایشهای بینالمللی اصفهان
وی با بیان اینکه مرکز همایشهای بینالمللی اصفهان از سال ۹۰ تاکنون حدود ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه دربر داشته است، گفت: برآورد اولیه این است که هزار میلیارد تومان دیگر اعتبار برای اتمام پروژه لازم است، البته بهغیراز پروژههای مشارکتی. اعتبار امسال حدود ۱۸۰ میلیارد تومان است که بیش از ۶۰ درصد از اعتبار امسال تأمین شده، اما با این اعتبار نمیتوان برنامه زمانبندی مشخصی برای بهرهبرداری اعلام کرد.
کشاورز در مورد ساختمان جامع توانمندسازی مردان در باغ فدک در محدوده شهرداری منطقه ۷ نیز گفت: این پروژه تقریباً صد در صد پیشرفت فیزیکی دارد و در مرحله محصور کردن است که امیدواریم تا پایان آبان انجام شود. اجرای این پروژه که بیش از ۴۰ میلیارد تومان عملیات اجرایی هزینه داشته، در راستای مسئولیت اجتماعی شهرداری است و باید تحویل ارگانهای ذیربط شود.
وی با یادآوری اینکه یکی از راهبردهای شهردار اصفهان کاهش محرومیت در مناطق کمتر برخوردار شهر است، گفت: در این راستا پروژه بازیکده در محله حصه در منطقه ۱۴ کلنگزنی شده که تاکنون بیش از ۹۵ درصد عملیات اجرایی آن انجام شده و حداکثر تا دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد. این پروژه ۲۰ میلیارد تومان هزینه اجرایی داشته و در زمینی به مساحت ۸ هزار و ۵۰۰ متر مربع اجرا شده است.
معاون عمران شهری شهرداری اصفهان یکی دیگر از پروژههای مهم شهری را آسفالت دانست و گفت: در ۶ ماهه اول امسال مناطق ۲، ۱۱، ۱۵ و ۱۴ بیشترین تأمین اعتبار برای آسفالت را داشتند. بودجه امسال آسفالت ۷۰ میلیارد تومان در قالب ۴۸ پروژه در سطح شهر اصفهان است که برای حدود ۱۱ پروژه قراداد منعقد شده و در حال اجراست، ضمن اینکه در حال بررسی هستیم پیادهروهایی که نیاز به بازسازی دارند در اولویت قرار گیرند.
وی به اجرای تقاطع غیرهمسطح خروجی شهرک شهدی کشور به اتوبان شهید کشوری اشاره و اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه به دلیل آزادسازی چند ماهی متوقف شده بود که دوباره از سر گرفته شد و تا یک ماه آینده افتتاح میشود و دسترسی مردم از شهرک شهید کشوری به اتوبان شهید کشوری تسهیل میشود. همچنین پیشازاین عملیات اجرایی یک مرکز فرهنگی تفریحی ورزشی در شهرک شهید کشوری شروع شده بود که عملیات تکمیلی آن شامل سفتکاری و نازککاری با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان در حال اجراست.
آغاز پروژه غیرهمسطح کردن بزرگراه شهید چمران
کشاورز در ادامه به پروژههای عمرانی که در برنامه امسال یا سال آینده قرار دارد اشاره و تصریح کرد: یکی از این پروژهها غیرهمسطح کردن بزرگراه شهید چمران است که با توجه به عدم دسترسی سمت شرق و غرب بزرگراه، سالانه تصادفات منجر به خسارت مالی و جانی زیادی در این بزرگراه داریم، به همین دلیل از سالهای گذشته روی این پروژه کار شد و بیش از ۳۰ طرح بررسی شد که درنهایت طرح زیرگذر قسمت تندرو بزرگراه به تصویب رسید. امیدواریم امسال بتوانیم عملیات اجرایی این پروژه را شروع کنیم.
به گفته وی، ادامه رینگ چهارم ترافیکی، احداث تقاطع غیرهمسطح در اتوبان شهید آقابابایی در محدوده شهرک سلامت، تقاطع غیرهمسطح خیابان کاوه در محدوده خیابان و بیمارستان غرضی، ساماندهی محور شهید اردستانی از محدوده حصه شمالی و جنوبی تا خیابان شهید رئیسی از دیگر پروژههای عمرانی شهر اصفهان خواهند بود.
معاون عمران شهری شهرداری اصفهان پیرامون تأثیر شرایط اقتصادی بر پروژههای عمران شهری، توضیح داد: مباحث اقتصادی بهویژه مسکن که از محلهای درآمدی شهرداری اصفهان است تأثیر مستقیمی بر پروژههای شهری دارد، درحالیکه با توجه به رکود اقتصادی، مسکن و بهتبع اقتصاد شهر تحت تأثیر قرار گرفته، اما حوزه مالی سعی کرده با روشهای مختلف تأمین مالی همچون سرمایهگذاری و مشارکت، اوراق مشارکت، تأمین مالی از مؤسسات مالی در قالب وام و اشکال مختلف، اعتبار لازم برای اجرای پروژهها را تأمین کند تا شاهد رکود در پروژههای شهری نباشیم.
پروژههای عمرانی شهر در این دوره کم نشده است
وی با تأکید بر اینکه پروژههای عمرانی شهر در این دوره از فعالیت مدیریت شهری کم نشده، ادامه داد: نمیتوان گفت پروژههای عمرانی نسبت به قبل کم شده، بلکه حتی گاهی بیشتر شده، اما در حاشیه شهر است و به همین دلیل مردم زیاد نمیبینند و فکر میکنند پروژههای عمرانی در سطح شهر کم شده است.
کشاورز با بیان اینکه در حال حاضر پروژههایی مثل رینگ حفاظتی با ارقام سنگین در حال اجراست، گفت: پروژههای زیادی در مرکز شهر نداریم و پروژه شاخص در مرکز شهر مترو است که ایستگاههای مختلف آن در حال اجراست.
معاون عمرانی شهرداری اصفهان با اشاره به وجود مسائل و چالشهای مختلف در زمان اجرای پروژههای شهری، تصریح کرد: جابجایی تأسیسات آب، برق، گاز و آزادسازی زمانبر و هزینهبر است، ضمن اینکه اجرای پروژهها مشکلاتی برای مردم ایجاد میکند، ازجمله ترافیک موقت، به همین دلیل اجرای پروژههای شهری با پروژههای خارج از شهر تفاوت زیادی دارد.
وی در خاتمه با قدردانی از همراهی مردم در اجرای پروژههای شهری، گفت: مردم وقتی میبینند پروژه عمرانی در حال انجام است، نهایت همکاری و همراهی را با ما دارند چون میدانند پروژههای شهری در جهت آبادانی و پیشرفت شهر است و زندگی شهری را تسهیل میکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰Warning: Attempt to read property "comment_approved" on null in /home/baladieh/public_html/wp-content/themes/Jam_News/comments.php on line 35