وزیر کشور: شهرداران از ساخت و سازهای ناایمن، بی‌رویه و بدقواره جلوگیری کنند/ ضرورت بازتعریف در وظایف شهرداری ها

وزیر کشور در اجلاس شهرداران مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت که ۱۳ تیر در وزارت کشور برگزار شد، سردار شهید مهدی باکری را الگوی شهرداران معرفی کرد و افزود: موضوع شهرداری مساله یک دستگاه نیست، بلکه موضوعی است که با بیش از ۷۰ درصد مردم عزیزی که در شهرها زندگی می‌کنند، […]

وزیر کشور در اجلاس شهرداران مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت که ۱۳ تیر در وزارت کشور برگزار شد، سردار شهید مهدی باکری را الگوی شهرداران معرفی کرد و افزود: موضوع شهرداری مساله یک دستگاه نیست، بلکه موضوعی است که با بیش از ۷۰ درصد مردم عزیزی که در شهرها زندگی می‌کنند، ارتباط دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور،‌ دکتر احمد وحیدی شهرداری را به دلیل ارتباط گسترده با مردم، فرصتی برای جلب رضایت عمومی و تقویت سرمایه اجتماعی دانست و از خدمات گسترده شهرداری ها قدردانی کرد و گفت: بامردم بودن، بین مردم بودن و دست مردم را گرفتن خیلی مهم است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ارتقای جایگاه شهرداران بسیار مهم است چرا که تنها یک نهاد خدمت رسان نیست و حوزه های محیط زیستی، اقتصادی، بحرانی و اجتماعی را دربر می‌گیرد.
دکتر وحیدی با بیان اینکه برای تحقق مطلوب وظایف متعدد و متنوع شهرداریها، نیازمند برنامه ریزی های دقیق و بازتعریف در وظایف شهرداریها هستیم.
وزیر کشور، شهرداری را تجلی اراده موثر و با کیفیت شهروندان در امور شهری دانست و اضافه کرد: این مدیریت همه جانبه، باید در عالی‌ترین سطح باشد. دستگاه‌های دولتی نباید در مسایل شهرداری دخالت کنند که این حضور، باعث کاهش کیفیت عملکرد شهرداری‌ها می‌شود.
دکتر وحیدی با تاکید بر اینکه شهرداری‌ها مسئولیت راهبردی در حوزه آسیب‌های اجتماعی دارند، اظهار کرد: شهرداری‌ها همچنین باید اقتصاد پایدار شهری را تقویت کنند. در بازدیدی که از شهر تبریز داشتم، این شهر به شهر بی تکدی شهرت یافته است که باید این الگو تسری یابد.
وی گران شدن هزینه شهری را عاملی برای گسترش حاشیه‌نشینی برشمرد و گفت: شهرداری‌ها باید در حوزه املاک و گرانی‌های مرتبط با آن، وارد شوند و بر قیمت‌ها و دفاتر املاک نظارت کنند.
وزیر کشور افزود: مدیریت شهری باید به شهرداری‌ها سپرده شود. شهرداری هم باید با جدیت در مدیریت شهری ورود کند و اقدامات صیانتی و حمایتی لازم را به عمل آورد.
دکتر وحیدی در ادامه به ضرورت هزینه کرد درست شهرداری ها هم اشاره کرد و گفت منابع درآمدی خوبی در شهرداری‌های کشور وجود دارد اما متاسفانه بخش اعظم این درآمدها صرف امور جاری شهرداری و حقوق کارکنان آن می‌شود.
سلامت اداری از دیگر محورهای مورد اشاره وزیر کشور بود که اظهار کرد: سلامت اداری در شهرداری‌ها بسیار مهم است و در این خصوص الکترونیکی شدن خدمات می‌تواند کمک موثری داشته باشد.
دکتر وحیدی یادآور شد: شهرداری‌ها در قانون هوای پاک باید ورود جدی‌تری داشته باشند، بازسازی حمل و نقل عمومی در کلان شهرها هم می‌تواند به کاهش ترافیک و روان‌سازی آن کمک کند.
وی تاکید کرد: شهرداری‌ها بیشترین ارتباط را با مردم دارند و این امر را باید فرصتی برای جلب رضایت عمومی و تقویت سرمایه اجتماعی دانست.
وزیر کشور حفظ هویت شهری را دیگر وظایف مهم شهرداران دانست و گفت: در این خصوص شهرداران باید از ساخت و ساز‌های بی رویه و بدقواره که اثرات نامطلوب بر فرهنگ شهری دارند، و همچنین ایجاد ساختمان های ناامن جلوگیری کنند.
دکتر وحیدی خاطرنشان کرد: فرهنگ از کالبد شهری تاثیر می‌پذیرد  و برای همین باید به هویت بومی و اصیل شهر اهتمام لازم داشت.
وی همچنین بر ارزیابی تخصصی و کارشناسی مسایل و مشکلات و موضوعات کاری عمده شهرداری ها از طریق تشکیل کارگروه های تخصصی با حضور شهرداران و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و وزات کشور و سایر دستگاه های مرتبط تاکید کرد.
پیش از صحبتهای وزیر کشور، شهرداران تهران، قم،‌ زاهدان، یاسوج، مشهد، رشت، شهرکرد، بیرجند، گرگان، اسلام شهر، نجف آباد، ایلام، همذان، بندرعباس نظرات و پیشنهادهای خود را در زمینه موضوعات حوزه وظیفه ای شهرداری ها بیان نمودند.

منبع خبر