شهردارتبریز : زمین‌های کشاورزی محدوده پارک بزرگ تبریز حفظ می‌شود

شهردار تبریز با بیان اینکه در خصوص پارک بزرگ این شهر در چند ماه گذشته جلسات متعددی با حضور صاحب نظران برگزار شده است، اظهار داشت: نتیجه این جلسات حفظ زمین‌های کشاورزی محدوده پارک بزرگ است تا ساکنان این منطقه که از سالها پیش در آنجا کشاروزی می‌کنند، کار خود را ادامه دهند. عباس رنجبر، […]

شهردار تبریز با بیان اینکه در خصوص پارک بزرگ این شهر در چند ماه گذشته جلسات متعددی با حضور صاحب نظران برگزار شده است، اظهار داشت: نتیجه این جلسات حفظ زمین‌های کشاورزی محدوده پارک بزرگ است تا ساکنان این منطقه که از سالها پیش در آنجا کشاروزی می‌کنند، کار خود را ادامه دهند.

عباس رنجبر، روز شنبه در جلسه کمیته فنی پارک بزرگ تبریز با اشاره به اینکه ایجاد پارک های کشاورزی درون شهری از برنامه های شهرداری است، افزود: حفظ و ایجاد این پارک ها موجب حفظ زمین های کشاورزی ارزشمند و قابل ثبت میراثی داخل شهر و ایجاد درآمدزایی برای شهرداری می شود.

شهردار تبریز گفت: شهرداری با ارایه خدماتی مانند ایجاد بازارچه‌هایی برای عرضه محصولات تولیدی، این منطقه را رونق می دهد و کشاورزان نیز از آن بهره مند می‌شوند.

رنجبر، ادامه داد: باید این طرح جمع بندی و در شورای عالی معماری و شهرسازی ایران بررسی و مطرح شود تا پس از تصویب، وارد فاز اجرایی شده و تلاش شود سال ۱۴۰۱ اقدامات اجرایی پروژه‌های عمرانی این منطقه آغاز شود.

وی با تاکید بر حفظ ۵۰۰ هکتار زمین موجود در این منطقه و مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در این منطقه، یادآوری کرد: در گذشته متاسفانه ساخت و سازهای غیرمجاز در این منطقه انجام شده است و دیگر اجازه نخواهیم داد حتی یک مورد هم به آن ها اضافه شود.

شهردار تبریز گفت: این منطقه برای شهر و شهروندان و به خصوص برای ساکنان این منطقه دارای ارزش افزوده است و ما باید این زمین ها را حفظ کنیم و شهرداری نیز باید به فکر برنامه و بودجه آن باشد و در این راستا سعی می شود از مشارکت مردمی استفاده شود.

رنجبر، افزود: اولویت نخست، اهالی مردم آن منطقه است اما اگر اهالی به این طرح ها علاقمند نشوند و یا از حدود توان مالی آنها خارج باشد، به فکر سرمایه گذاران دیگری خواهیم بود.

اولویت مدیریت شهری، حفظ زمین‌های کشاورزی پارک بزرگ تبریز است

رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه گفت: اولویت دوره فعلی مدیریت شهری در طرح پارک بزرگ تبریز، حفظ زمین‌های کشاورزی موجود در این منطقه است.

روح الله رشیدی، افزود: از سال‌های گذشته در مورد پارک بزرگ صحبت می‌شود و ما در دوره اخیر مدیریت شهری به این نتیجه رسیده ایم که اولویت ما ابتدا باید حفظ اراضی کشاورزی باشد .

وی اظهار داشت: شهرداری نیز اگر می‌خواهد در این منطقه کاری کند، باید با لحاظ این اولویت و با تقویت این اراضی باشد چون از زمانی که شهرداری به این منطقه ورود پیدا کرده و زمین‌ها را تملک کرده است، مدیریت خوبی اتفاق نیفتاده و این زمین‌ها آسیب دیده و زمین‌هایی که قدمت آنها به ۷۰۰ سال قبل می‌رسد، بدون رسیدگی مانده و خشک شده است.

رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تبریز گفت: این زمین‌ها را مردم بهتر از ما نگهداری می‌کردند و در شورای ششم تصمیم گرفته‌ شد که این زمین‌ها با چنگ و دندان حفظ شود.

رشیدی، با بیان اینکه ایده طرح پارک بزرگ، گسترده‌تر از صرف حفظ اراضی بود، ادامه داد: با توجه به اینکه هر طرحی باید قابلیت اجرایی داشته باشد و متناسب با توان شهرداری بوده و به هدف نهایی برسد، در شورای ششم پیشنهاد شد که شهرداری این طرح را محدود و کانون اصلی را اراضی موجود قرار دهد.

وی یادآوری کرد: هر مشاوری هم که می خواهد اینجا کار کند، باید طرح هایش ناظر بر حفظ اراضی، ایجاد راه دسترسی، ایجاد بازارچه های توزیع، تامین آب کشاورزان و اصلاح شبکه آبیاری باشد تا در نهایت این زمین‌ها با اجاره به کشاورزان حفظ و زمین‌های خشک شده دوباره احیا شود.

رشیدی، افزود: ایده طرح پارک بزرگ فعلا نمی‌تواند عملیاتی شود چرا که چند هزار میلیارد تومان برای اجرای آن هزینه لازم است و بر این اساس هدف فعلی، حفظ وضع موجود باغ‌های غرب تبریز و در صورت ورود شهرداری به این موضوع نیز در نهایت نفع کشاورزان در نظر گرفته شود.

به گزارش ایرنا، طرح احداث «پارک بزرگ» تبریز در شمال غرب تبریز در سال ۱۳۵۰ تصویب شد و قرار بود این پارک در مساحت ۸۸۰ هکتار احداث و به «پارک بزرگ خاورمیانه» تبدیل شود؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در سال ۱۳۷۰، طرح احداث این پارک مطرح و مقرر شد، سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تبریز، احداث آن را بر عهده بگیرد؛ در اوایل سال ۱۳۸۰ فازهای اول و دوم این طرح در روبروی فرودگاه تبریز و در سمت کارخانه شیر پگاه احداث شد.

پارک بزرگ ( حکم آباد) در صورت تکمیل و بهره‌برداری، ریه تنفسی شهر تبریز بوده و از مناطق جذب گردشگران داخلی و خارجی در آینده خواهد بود؛ ۲ رودخانه مهران رود و تلخه رود از وسط این پارک عبور می‌کنند.

این پارک دارای امکاناتی همچون پیست‌های اتومبیل سواری، اسب‌ سواری و دوچرخه سواری، دریاچه‌های قایق رانی، رستوران‌های متعدد، سالن‌های سرپوشیده تفریحی، شهربازی و هتل ۵ ستاره خواهد بود.

طبق اعلام شهرداری تبریز، این پروژه در ۲ فاز اجرا می‌شود که فاز نخست آن در کاربری‌های تفریحی و ورزشی و فاز دوم آن شامل مجموعه گردشگری، تفریحی و تجاری است؛ برای اجرای این پارک یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سوی شهرداری تبریز اعتبار تخصیص یافته است.

منبع خبر