۱۲ساعت توقیف جریمه موتورسواران بیانضباط
«انضباطبخشی تردد موتورسیکلتسواران» عنوان طرح برخورد با موتورسواران متخلف است که صبح دیروز با حضور فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ و جانشین رئیس پلیس راهور پایتخت در میدان انقلاب کلید خورد؛ طرحی که همزمان در ۱۰۰نقطه پرتردد شهر مثل چهارراه ولیعصر، میدان تجریش، میدان جمهوری و… نیز به اجرا درآمد و عملیاتی شد. تخلفات پلاک، […]
«انضباطبخشی تردد موتورسیکلتسواران» عنوان طرح برخورد با موتورسواران متخلف است که صبح دیروز با حضور فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ و جانشین رئیس پلیس راهور پایتخت در میدان انقلاب کلید خورد؛ طرحی که همزمان در ۱۰۰نقطه پرتردد شهر مثل چهارراه ولیعصر، میدان تجریش، میدان جمهوری و… نیز به اجرا درآمد و عملیاتی شد. تخلفات پلاک، حمل بار غیرمتعارف، جابهجایی مسافر بیش از حد ظرفیت، عبور از چراغ قرمز، حرکت خلاف جهت، عبور از خط ویژه، نداشتن مدارک، حرکات مخاطرهآمیز، عبور از پیادهرو و ایجاد آلودگی صوتی، ۱۰تخلفی هستند که در این طرح منجر به توقیف ۱۲ساعته موتورسیکلتها میشود. بهگفته فرمانده انتظامی تهران بزرگ، علاوه بر توقیف موتور، راکبان متناسب با تخلف صورتگرفته جریمه میشوند و تعهد میدهند که دیگر مرتکب تخلف نشوند و جرائم معوقه را هم باید بپردازند. البته آموزش کوتاهی هم درخصوص رعایت قوانین به راکبان متخلف داده میشود. این نخستین طرح ساماندهی و نظمبخشی به موتورسیکلتسواران نیست و قطعا آخرین هم نخواهد بود. پیش از این پلیس با اجرای طرحهای مختلف مانند موتوریارپلیس و شهرداری تهران هم با راهاندازی پویش موتورسوار خوب و اجرای نمایشهای خیابانی (پرفورمنس) در سال پیش، تلاش کردند با اقدامات فرهنگی، رفتارهای صحیح ترافیکی را در میان موتورسواران نهادینه کنند اما بیانضباطی در تردد موتورسیکلتسواران بیانگر آن است که این طرحها خیلی موفق نبودهاند؛ موضوعی که فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ آنرا تأیید کرد و به همشهری گفت: «طرحهای قبلی با محوریت ساماندهی موتورسیکلتها اجرایی شده است و لازمه این کار مشارکت و همکاری سایر دستگاهها و نهادها بود که در این طرح وظایفی بهعهده داشتند و باید به مسئولیتهایشان عمل میکردند. شاید بخشی از عدمموفقیت این طرحها ناشی از درست عملنکردن دستگاهها به وظایفشان بوده است که با دلسوزیهای بیجهت و نادرست اجازه ندادند طرحها در مسیر درست اجرایی شوند.»
شرط پلیس؛ رعایت قانون
موتورسواران مجاز به استفاده از موتورسیکلت هستند اما بهشرط اینکه قانون را رعایت کنند؛ این جمله سردار حسین رحیمی است. او همچنین با بیان اینکه حدود ۴میلیون و ۳۰۰هزار دستگاه موتورسیکلت در تهران وجود دارد و بیش از ۴۶درصد فوتیها و بیش از ۵۰درصد مصدومان ترافیکی متعلق به موتورسواران است، تأکید کرد: «حفاظت و صیانت از جان راکبان موتورسوار برای ما اهمیت دارد و به همین دلیل این بار طرح انضباطبخشی تردد موتورسیکلتسواران توسط پلیس و بدون مشارکت هیچ نهاد و ارگان دیگری اجرایی شده است تا حداقل بتوانیم در پایان طرح پاسخگوی خود و مردم باشیم.» او خطاب به موتورسواران گفت: «در وضعیت کنونی ترافیک تهران باید پذیرفت موتورسیکلت یک وسیلهای است که در کوتاهترین زمان مسیر مبدأ تا مقصد را طی میکند و معتقدیم همه موتورسواران مجاز به تردد و استفاده از موتورسیکلت هستند اما به شرطی که قانون را رعایت کنند.
پلیس این طرح را قاطعانه شروع کرده و با جدیت پیگیری میکند و حتما تداوم و استمرار خواهد داشت.» بهگفته این مقام مسئول، علاوه بر پلیس راهور، پلیس پیشگیری و یگان امداد هم در این طرح مشارکت دارند.
تلاش مدیریت شهری برای بهبود وضعیت موتورهای پایتخت
شهرداری تهران در راستای مسئولیت اجتماعی با فراهمکردن زیرساختها ازجمله ایجاد مسیرهای ویژه موتورسواران و برقیکردن این وسیله نقلیه، برای ساماندهی وضعیت موتورسیکلتهای پایتخت گامهایی را برداشته است. در حقیقت مدیریت شهری قصد دارد با این اقدامات علاوه بر نظمبخشی به عبور و مرور، به وظیفه خود در راستای کاهش آلودگی هوای تهران هم عمل کند؛ چراکه یک موتورسیکلت کاربراتوری حدود ۶برابر خودرو یورو ۲، آلایندگی دارد. به همین دلیل شهردار تهران ۲۸دیماه وقتی لایحه بودجه ۱۴۰۱ پایتخت را تحویل رئیس شورای شهر تهران میداد، گفت که برقیکردن ۳۰۰هزار موتور کار (شرکتها و سازمانها) اولویت ماست. علیرضا زاکانی همچنین تأکید کرد: «باید به سمت استفاده از موتورسیکلت برقی برویم و ازاینرو با دولت مذاکراتی انجام شده است.» حالا رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران از پیگیری جدی این موضوع خبر داده و گفته که موتورسیکلت برقی یک راهکار موفق است که میتواند به کاهش ترافیک و آلودگی هوا کمک کند. سیدجعفر تشکری هاشمی تأکید کرده است: «اگر موتورهای باکیفیت در تهران داشته باشیم، قطعا شاهد کاهش جرائم، ناهنجاریها، آلودگی هوا و ناامنی و… خواهیم بود؛ بنابراین تصمیم داریم حتما تسهیلاتی چون شارژ رایگان برق موتور، کمکهای بلاعوض، وام ارزانقیمت و بدون بهره برای خرید موتورهای برقی به شهروندان ارائه دهیم تا استفاده از این وسیله نقلیه پاک میسر شود.»
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰