موزه بلدیه، نماد هویت شیراز برای گردشگران

شهردار شیراز با اشاره به موقعیت مرکزی موزه بلدیه در کنار آثار تاریخی و فرهنگی شهر گفت: موزه بلدیه، علاوه بر نماد هویت شیراز بازگوکننده تاریخ برای گردشگران است. به گزارش خبرگزاری شهرداری های کشور و به نقل از ایمنا، محمدحسن اسدی در بازدید شبانه از عملیات اجرایی موزه بلدیه شیراز با تاکید بر اهمیت […]

شهردار شیراز با اشاره به موقعیت مرکزی موزه بلدیه در کنار آثار تاریخی و فرهنگی شهر گفت: موزه بلدیه، علاوه بر نماد هویت شیراز بازگوکننده تاریخ برای گردشگران است.

به گزارش خبرگزاری شهرداری های کشور و به نقل از ایمنا، محمدحسن اسدی در بازدید شبانه از عملیات اجرایی موزه بلدیه شیراز با تاکید بر اهمیت موزه‌ها به عنوان نمادی از هویت شهری و جاذبه‌ای برای گردشگران اظهار کرد: موزه‌ها، برای گردشگران جذابیت خاصی دارند، زیرا تاریخ و واقعیت‌های شهر را بازگو می‌کنند.

وی افزود: شورای ششم شیراز تصویب کرد که ساختمان قدیمی شهرداری به موزه تبدیل شود، مطالعات و بررسی‌های لازم انجام و عملیات اجرایی آغاز شده است، اما با وجود تلاش‌ها، این پروژه با تأخیر روبه‌رو شده و پیشرفت آن کند است.

شهردار شیراز، با اشاره به موقعیت مرکزی موزه بلدیه در کنار آثار تاریخی و فرهنگی شهر گفت: فاز نخست این موزه ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

اسدی همچنین اعلام کرد که میدان نقاره‌خانه مجاور موزه نیز در ماه‌های آینده آماده بهره‌برداری خواهد شد و کل پروژه تا نیمه نخست سال آینده تکمیل می‌شود.

محمد امین، معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز نیز از چالش‌های اجرایی پروژه به دلیل تغییر کاربری ساختمان قدیم شهرداری از اداری به موزه‌ای سخن گفت و افزود: عملیات بهسازی، گچ‌کاری و رنگ‌آمیزی ساختمان به پایان رسیده است و سیستم‌های کنترلی و نظارتی ساختمان نیز به روز شده‌اند، ویترین‌ها نیز ساخته شده و به سیستم‌های روشنایی و حفاظتی مجهز هستند.

محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز با اشاره به پژوهش‌های گسترده انجام‌شده (به میزان سه جلد کتاب) با تاکید بر اهمیت این موزه در معرفی هویت و تاریخ شیراز گفت: تاکنون در شیراز موزه‌ای که به طور کامل به معرفی شهر بپردازد وجود نداشته است.

وی با تشریح جزئیات موزه بلدیه گفت: این موزه با استفاده از فناوری‌های نوین همچون هنرهای تجسمی، نورپردازی، صدا و سیستم‌های سمعی بصری و همچنین نمایش اشیای تاریخی به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی، تاریخ و فرهنگ شیراز را به مخاطبان ارائه می‌دهد.

چوبینی گفت: موزه بلدیه با رویکرد آموزشی و تعاملی به بررسی بیش از ۱۵۰ موضوع تاریخی و فرهنگی از نخستین نقشه شیراز تا امروز می‌پردازد، محتوای موزه شامل بخش‌هایی درباره اسناد و اشیای مرتبط با شیراز، بلایای طبیعی از جمله زلزله و کرونا، تاریخچه انتشارات شهر شیراز (با نمایش مدل‌های فیزیکی)، و معرفی ۵۷ مسجد شیراز (به همراه ماکت سه مسجد جامع، وکیل و نو) خواهد بود.

چوبینی افزود: موزه‌آرایی این مجموعه حدود ۱۰ روز زمان خواهد برد.