رئیس شورای شهر قم خبر داد: بررسی ۲۹ گزینه برای تصدی شهرداری قم/ شهردار قم برای یک سال انتخاب نمی‌شود

رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به بررسی ۲۹ گزینه برای تصدی شهرداری قم گفت: شهردار قم برای یک سال انتخاب نمی‌شود بلکه شخصی را انتخاب خواهیم کرد که در دوره‌های بعدی شورا هم بتواند اعتماد اعضا را جلب کند. به گزارش خبرگزاری شهرداری های کشور و به نقل از ایمنا از قم، روح […]

رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به بررسی ۲۹ گزینه برای تصدی شهرداری قم گفت: شهردار قم برای یک سال انتخاب نمی‌شود بلکه شخصی را انتخاب خواهیم کرد که در دوره‌های بعدی شورا هم بتواند اعتماد اعضا را جلب کند.

به گزارش خبرگزاری شهرداری های کشور و به نقل از ایمنا از قم، روح الله امراللهی امروز _دوشنبه بیست‌ودوم اردیبهشت_ در یکصد و شصت و هفتمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید زین‌الدین برگزار شد، اظهار کرد: کمیسیون فرهنگی شورا باید نیازهای خود را به‌صورت مشخص و مستند اعلام کند تا کمیسیون شهرسازی این نیازها را در دستور کار خود قرار دهد.

وی افزود: پیشنهاد من این است که این نیازها در قالب یک اطلس فرهنگی به شورا ارائه شود تا یک‌بار برای همیشه درباره آن تعیین‌تکلیف کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر قم تاکید کرد: نگاه ما باید میدانی باشد و همه ظرفیت‌های مؤسسات فرهنگی سطح شهر به‌درستی دیده شود و در کنار آن، باید نیازهای فرهنگی کشور نیز مورد توجه قرار گیرد، چراکه قم نقشی فراتر از یک شهر عادی دارد.

امراللهی بیان داشت: ما بیش از ۱۰ همت مطالبه از دستگاه‌های مختلف در ادوار مختلف داریم و قم در بین ۳۱ استان کشور است که در سال گذشته اعتبار دریافت کرده و هجدهمین استانی است که مالیات پرداخت می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه شهر قم از محل اعتبارات ملی، کمتر بهره‌مند شده است، ادامه داد: دولت باید این شرایط را درک کند و در همه حوزه‌ها، تأمین و حمایت لازم را پیش‌بینی کند چراکه قم پس از تهران، مهم‌ترین شهر کشور است و با توجه به ظرفیت‌های علمی، فرهنگی و مذهبی‌اش، شایستگی برخورداری از حمایت‌های بین‌المللی را نیز دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به تراکم بالای جمعیت در قم نسبت به شهرهایی مانند یزد و کرمان اظهار کرد: با توجه به این شرایط، شایسته است که حتی تا ۲۰۰ هکتار زمین جدید به محدوده شهر قم الحاق شود تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای جمعیتی بوده و ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی این شهر را به‌درستی پوشش دهیم و از دولت انتظار داریم با نگاه ویژه‌تری به این شهر توجه کند تا قم بتواند نقش مهم خود را در پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایفا کند.

فرایند انتخاب شهردار قم
امراللهی در خصوص فرایند انتخاب شهردار تصریح کرد: از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۴ فرایند انتخاب شهردار به‌طور رسمی آغاز شد و تاکنون بیش از ۱۰ جلسه رسمی، کمیسیون تلفیق و نشست غیرعلنی برگزار کرده‌ایم که برخی از آن‌ها تا پنج ساعت نیز به طول انجامیده است.

وی با اشاره به تجارب ادوار گذشته شورا افزود: به‌جز شورای سوم، سایر دوره‌ها توانسته‌اند شهردارانی انتخاب کنند که برخی از آنان عملکرد موفقی داشته‌اند از جمله آقایان وکیلی، دلبری و سقائیان‌نژاد و همین پیشینه مثبت شوراهای قم در شش دوره گذشته نشان می‌دهد انتخاب شهردار باید با دقت و بر اساس توانمندی، تجربه، و قابلیت جلب اعتماد عمومی و همچنین شوراهای آتی صورت گیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه در جلسات غیرعلنی تاکنون ۲۹ گزینه مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: این افراد شامل مدیران بومی، مسئولان فعلی شهرداری قم، برخی مدیران شهرداری تهران و حتی وزرای ادوار گذشته هستند و با وجود اختلاف نظرهایی که میان ۱۳ عضو شورا وجود دارد، همه اعضا با هدف انتخاب بهترین گزینه برای خدمت به مردم در حال رایزنی هستند.

امراللهی تأکید کرد: زمانی که یک گزینه در صحن شورا معرفی می‌شود، همه اعضا رویکردی منتقدانه نسبت به سوابق و برنامه‌های آن فرد دارند و گاهی در رای‌گیری‌ها نتیجه‌ای حاصل می‌شود که حتی موجب تعجب اعضا می‌گردد به طوری که برخی گزینه‌ها که از دید برخی قابل‌قبول بودند، رأی لازم را کسب نکرده و در مقابل گزینه‌هایی رأی آورده‌اند که پیش‌بینی نمی‌شد.

وی درباره محرمانه بودن برخی بخش‌های جلسات گفت: اگر نگرانی از حیث آبروی ۲۹ گزینه مطرح‌شده نبود، بسیاری از مسائل شفاف‌تر بیان می‌شد و در حال حاضر به‌دلیل بررسی دقیق سوابق، نظرات و عملکرد این افراد، امکان رسانه‌ای‌کردن جلسات وجود ندارد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: پس از بررسی‌های پیوسته و پالایش گزینه‌ها، جلسات شورا با جدیت و استواری اعضا ادامه دارد که نشانه سلامت و استقلال تصمیم‌گیری در شوراست و امروز نیز دو جلسه مصاحبه با کاندیداها برگزار می‌شود.

امر اللهی با تاکید بر اینکه جلسات شورا اکنون بسیار پویاتر و پرمحتواتر از گذشته برگزار می‌شود، اظهار کرد: تلاش داریم تا پایان هفته روند مصاحبه‌ها تکمیل و برنامه‌های پیشنهادی بررسی شود.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که شهردار معرفی نشده، قانوناً و شرعاً مجاز به علنی‌کردن مباحث نیستیم، چراکه پای آبروی افراد در میان است.

رئیس شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: این جلسات فشرده و زمان‌بر بوده است و هدف ما رسیدن به اجماع کامل است، اگر بنا بود با رأی نسبی شهردار انتخاب کنیم تاکنون این کار انجام شده بود اما تصمیم گرفته‌ایم تمام گزینه‌ها به‌دقت بررسی شوند.

وی افزود: برخی از گزینه‌ها دارای سوابق بسیار درخشان بوده‌اند و حتی ابراز تمایل برای پذیرش مسئولیت کرده‌اند، اما پس از گفت‌وگو و بررسی شرایط و دعوت از ایشان، به دلیل وجود چالش‌ها و مشکلات موجود، از ادامه مسیر انصراف داده‌اند.