تابلوهای شهری در حال غیب شدن هستند! افزایش سرقت تجهیزات شهری در ماه های اخیر
چندی پیش اعلام شد که تعداد سرقت تابلوهای راهنمایی و رانندگی افزایش پیدا کرده است.به عبارتی دیگر با توجه به افزایش قیمت آهن این روز ها شاهد سرقت بسیاری از تابلو های هشداردهنده درون شهری و جاده ای هستیم و این سرقت ها می تواند باعث مرگ بسیاری از افراد شود. بسیاری از رانندگان از […]
چندی پیش اعلام شد که تعداد سرقت تابلوهای راهنمایی و رانندگی افزایش پیدا کرده است.به عبارتی دیگر با توجه به افزایش قیمت آهن این روز ها شاهد سرقت بسیاری از تابلو های هشداردهنده درون شهری و جاده ای هستیم و این سرقت ها می تواند باعث مرگ بسیاری از افراد شود. بسیاری از رانندگان از نبود تابلو ها و حفاظ های ایمنی در برخی مسیر ها گلایه دارند و کمبود تابلو های نشان دهنده مسیر و علائم هشداردهنده را در حفظ ایمنی سرنشینان بسیار ضروری می دانند. فقر و بیکاری گسترده باعث شده است که برخی از افراد برای سودجویی دست به سرقت تابلو های راهنمایی و رانندگی بزنند تا آن ها را در قالب ضایعات آهنی در بازار بفروشند.این افراد نه تنها به سرقت تابلو ها بلکه به سرقت حفاظ های آهنی و حتی تیر ها و کابل های برق رحم نمی کنند. سرقت تابلو تاثیرات پنهانی دارد و گاهی خسارات جبران ناپذیری برجا می گذارد چراکه با نبود تابلو در یک نقطه پر تصادف ممکن است سانحه ای اتفاق بیفتد و خانواده هایی را عزادار کند. در خصوص این نوع از سرقت ها خبرهای بسیار زیادی وجود دارد و برخی نیز به خسارات مالی این اتفاق برای مدیریت شهری نیز اشاره کرده اند. سرقت تجهیزات شهری اتفاق تازه ای نیست. دزدی دیوارهای صوتی بزرگراه ها، کابل های برق ، مجسمه های شهری، سطل های زباله و.. سال هاست که رخ می دهد. در هر صورت امروز فقر گسترده در جامعه ما شرایط را به گونه ای رقم زده است که افراد دست به چنین کارهایی می زنند و با جان هموطنان خود بازی می کنند اما مدیریت شهری در این خصوص باید تدبیری بیندیشد زیرا بسیاری از شهروندان در این باره گلایه مند هستند. وظیفه مدیران شهری این است که در مورد مبلمان شهری و تجهیزات شهری به گونه ای برنامه ریزی کنند که احتمال تخریب و سرقت را کاهش دهد.همچنین اگر در ارتباط با برخی از تجهیزات، حفاظت لازم و امکانات مناسب برای نگهداری مطلوب از آنها استفاده شود، احتمال این گونه سرقت ها کاهش پیدا می کند.
سرقت های کوچک خسارت های بزرگ
چندی پیش اصغر عطائی، مدیرکل سازمان خدمات شهری شهرداری تهران درباره افزایش سرقت لوله های آب فضای سبز بوستان ها و معابر گفته است: براساس آمار و تماس های مردمی، بیشترین سرقت ها، مربوط به سرقت لوله های آب و آبگرفتگی در معابر است که در این باره درخواست رسیدگی فوری دارند. معمولا سرقت این لوازم کوچک سبب مشکلات مختلفی می شود که باید آنها را جدی گرفت. بنابراین با هدف پیشگیری از حوادث، حفظ و نگهداشت شهر به صورت منطقه ای توسط شهرداران نواحی اقدامات لازم در دستور کار قرار می گیرد. او ادامه می دهد: همین سرقت های کوچک در نهایت خسارت های زیادی به کالبد شهر وارد می کند و معمولا این نوع رفتارها را اغلب از سوی معتادان متجاهر و کارتن خواب ها شاهد هستیم. رفتار دیگر آنها که سبب اتفاق های ناگوار در شهر بوده است، پناه بردن به زیر مسیل ها و رودخانه های بزرگ شمال غرب و شمال تهران است. آنها میله هایی که مانع از ورود زباله به حوضچه ها می شوند را قطع می کنند و با رهاسازی سنگ و بتن ها به حوضچه، موجب انباشت زباله و سایر پیشامدها می شوند. بنابراین در فصول بارندگی کار نیروهای خدمات شهری چند برابر می شود. حال برای کنترل و پیشگیری از چنین اتفاق هایی از شهروندان انتظار همکاری داریم و درصورت مشاهده چنین رفتارهایی آن را با سامانه ۱۳۷ در میان بگذارند.
سرقت های سریالی اموال شهری
قبل تر نیز وحید سرلک، معاون فنی و مهندسی سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران به اعلام کرد، تابلوهای راهنمایی و رانندگی، گاردریل ها و دیوارهای صوتی ازجمله اموالی هستند که به دلیل گرانی جنس آلومینیوم در بازار توجه سارقان را به خود جلب کرده است. به گفته او، آمار نشان می دهد که بیشترین سرقت ها هم در بزرگراه های مناطق جنوبی شهر یا اطراف آنها به خصوص بزرگراه آزادگان رخ می دهد و روندی سریالی به خود گرفته است. در این میان، از اداره حقوقی و امور قراردادهای سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران خبر می رسد که سرقت تجهیزات و اموال شهری چندان کاهش نیافته و حتی در ماه هایی از سال روندی صعودی داشته است. در همین خصوص نیز امیر درفشه، سرپرست اداره حقوقی و امور قراردادهای سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران به طور مشخص اعلام می کند که هر شب دست کم، ۵۰۰ لوازم تجهیزاتی شهر توسط سارقان ربوده می شود.
باندهای سرقت اموال شهری
چندی قبل ناصر امانی، عضو شورای اسلامی شهر ششم نیز خبر داد که سرقت تجهیزات شهری در ماه های اخیر افزایش یافته است. او حتی خبر از زیادشدن باندها و تیم هایی می دهد که با برنامه ریزی و همکاری چند نفر، اموال شهر را به سرقت می برند. امانی می گوید: ربودن اموالی مانند دریچه های فاضلاب، یا سرقت گاردریل بزرگراه ها، چراغ های پارک یا المان های ترافیکی، تابلوهای راهنمایی و رانندگی و…آنقدرزیاد شده که پیگیری را با دشواری مواجه کرده است. اما در این میان برخی از سارقان به صورت باندی و گروهی هستند که با پیگیری و رصد می توان آنها را یافت؛ در غیر این صورت پیگیری ها برای پیداکردن سارقان به نتیجه چندان مطلوبی نمی رسد.
تجربه شهروندان
یکی از شهروندان در این خصوص به آفتاب یزد می گوید: روزگذشته زمانی که من می خواستم از بزرگراه کردستان وارد حکیم شوم بر سر دو راهی اتوبان حکیم و رسالت متوجه شدم که هیچ تابلوی راهنمایی وجود ندارد در صورتی که قبلا در این نقطه تابلو وجود داشت و به نظر می رسد این تابلو به سرقت رفته است. در شهری مانند تهران این اتفاق بسیار می تواند آسیب زا باشد زیرا زمانی که یک تابلویی به سرقت می رود باعث سردرگمی مردم می شود و همچنین این مورد می تواند بسیار خطر آفرین باشد. از سوی دیگر سرقت ها صرفا محدود به این نوع از تابلو ها نیست حتی در سطح شهر دیده می شود که بسیاری از تابلو های ایستگاه های اتوبوس نیز به سرقت رفته است. در خود اتوبوس های شهری نیز دیده می شود که هرچیزی که قابل سرقت بوده مورد سرقت قرار گرفته است.
شهروندی دیگر در این باره به خبرنگار اجتماعی آفتاب یزد گفت: سرقت دریچه های فاضلاب یکی از مواردی است که به وفور در هر کوچه و محله ای دیده می شود. همچنین پشت سری صندلی ها و قطعات فلزی درون اتوبوس دزدیده می شود. به راحتی میتوان متوجه شد که میزان سرقت هایی که در بزرگراه ها و در بسیاری از معابر غیر بزرگراهی اتفاق می افتد، درمورد تجهیزات و گاردریل ها و در واقع علائم رانندگی، به شدت افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر گران شدن این اقلام یکی از دلایل عمده ای است که باعث می شود افراد آن ها را مورد سرقت قرار دهند. من بارها در روز روشن شاهد بودم که فردی در حال سرقت دریچه فاضلاب بوده اما به محض اینکه که اقدام به تماس گرفتن کرده ام پا به فرار گذاشته است.
پیمانکار برای نگهداشت تابلو ها
مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران در این باره به آفتاب یزد گفت: در این خصوص مذاکراتی با حوزه مدیریت شهری انجام شده است که حتما برای نگهداشت تابلو ها و علائم ترافیکی هم پیمانکار در نظر گرفته شود. یعنی تابلو ها و علائم تحویل پیمانکاران داده و همچنین از آن ها تحویل گرفته شود.شاید با استفاده از این روش بتوانیم موضوع سرقت تابلوهای شهری را کاهش دهیم زیرا خسارت های بسیاری زیادی را برای شهر و مدیریت شهری به جای می گذارند و شهرداری مجبور می شود هزینه هایی که برای توسعه شهری باید صرف شود را صرف مرمت این تابلو ها کند. سرقت تابلوهای شهری حتما خسارت بار است و مدیریت شهری را دچار مشکل می سازد.
بیشترین خسارت به جان شهروندان وارد می شود
زهرا نژاد بهرام عضو شورای شهر پنجم شهر تهران در این باره به آفتاب یزد گفت: شهرداری و پلیس راهور وظیفه نظارت و پیگیری این موضوع را به عهده دارند. تابلوهای شهری چون از فلز ساخته می شوند و متاسفانه به دلیل اینکه ما الان با یک بحران اقتصادی رو به رو هستیم و فشارهای اقتصادی زیادی روی مردم وجود دارد، یکی از منابعی که می تواند ارزشمند باشد فلزاتی است که در تابلوهای شهری به کار برده شده است. ما حتی دیده ایم که پیچ های خطوط راه آهن نیز مورد سرقت واقع می شود و گاهی اوقات پیچ های پل های فلزی نیز سرقت می شود و خسارات جانی زیادی را به وجود می آورد. یک بخشی از این موضوع باز می گردد به اطلاع رسانی که از طرف رسانه ها صورت می گیرد و بایستی انجام شود که کسانی که این سرقت ها را انجام می دهند بدانند که با این نوع از سرقت ها بیشترین خسارات را به جان شهروندان وارد می سازند و بدانند که آن ها در هر خسارتی که به جان شهروندان وارد می شود دخیل هستند.
نصب دوربین
وی در خصوص لزوم انجام چه نوع اقداماتی گفت: شاید نصب دوربین های مختلف بتواند راه حل باشد دوربین هایی که بتوانند کنترل گر باشند و افراد توسط آن ها شناسایی شوند این باعث می شود که سارقین متوجه شوند در صورت سرقت این تابلو ها به راحتی شناسایی و دستگیر می شوند.آموزش و اطلاع رسانی نیز از موارد دیگری است که در این خصوص می تواند کمک کننده باشد. نظارت اجتماعی نیز امری که باید مورد توجه قرار بگیرد؛ شهروندان می توانند با اطلاع رسانی در این خصوص کمک کننده مدیریت شهری باشند تا سارقین بدانند که نه تنها ظرفیت های فنی و نظارتی از سوی نهاد های مرتبط نسبت به سرقت این وسایل وجود دارد بلکه نظارت اجتماعی نیز وجود دارد. از این روش ها شاید بتوانیم کمک بگیریم تا مانع شویم که کمترین فشار و آسیب ها در رابطه با این مسئله به شهروندان وارد شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰