“طلای کثیف” ظرفیتی برای ثروت آفرینی / طلای کثیفی که در یاسوج بدون ارزش افزوده دفن می شود

مرکز بازیافت زباله یاسوج علی رغم اینکه همه به آغاز فعالیتش تاکید دارند، همچنان درگیر یک بام و دو هوای مدیریت جزیره ای است و خبری از طلا شدن زباله های مرکز این استان نیست. به گفته کارشناسان در دنیای امروزی حجم بالای تولید زباله و اهمیت بازیافت این کالا برهیچ کس پوشیده نیست و […]

مرکز بازیافت زباله یاسوج علی رغم اینکه همه به آغاز فعالیتش تاکید دارند، همچنان درگیر یک بام و دو هوای مدیریت جزیره ای است و خبری از طلا شدن زباله های مرکز این استان نیست.
به گفته کارشناسان در دنیای امروزی حجم بالای تولید زباله و اهمیت بازیافت این کالا برهیچ کس پوشیده نیست و حتی برخی کشور ها به دلیل نبود توانایی در مدیریت این پسماند کالای خود را با استفاده از شیوه های ابتدایی آماده صادرات می کنند و همانطور به صورت خام به سایر کشور ها صادر می کنند تا در مقصد این کالای کثیف تبدیل به طلایی با ارزش شده و ارزش افزوده و اشتغالزا شود.
این درحالی است که متاسفانه فارغ از مشکلات زیست محیطی افزایش زباله ها در استان کهگیلویه و بویراحمد اهمیت اقتصادی و فرصت اقتصادی موجود برای بازیافت طلای کثیف از سوی مسئولان نادیده گرفته شده است.
حسن زاده مشاور سرمایه گزار سایت بازیافت زباله یاسوج هم گفت: مسئولان مربوط قول دادند در چند روز آینده مشکل آب، برق و گاز کارخانه را رفع کنند چرا که کارخانه آماده و شروع به کار است.
وی با بیان اینکه روزانه حدود ۱۵۰ تن زباله وارد سایت دوپشته دشتروم می شود که این حجم زباله، اقتصادی نیست، اما نیاز مهم شهر یاسوج بوده و به سفارش بزرگان وارد این سرمایه گذاری شدم و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده درصورت نیاز حتی می توانیم برنامه ریزی برای دریافت زباله از شهر های نزدیک هم انجام شود تا با افزایش ظرفیت بازیافت اقتصادی شود.
حسن زاده افزود: در مرحله اول تفکیک و پایش و بعد از آن نخستین محصول تولیدی ما کود کمپوست است، اما در ادامه تولیدات دیگری از جمله کندر و در صورت حمایت مسئولان دیگر تولیدات نیز اضافه می شود.
مقدم شهردار یاسوج هم گفت: احداث کارخانه بازیافت زباله بیش از دو دهه در مرکز استان مطرح است، اما اگر دنبال کار واقعی هستیم باید سرمایه گذار را با جدیت حمایت کنیم.
وی افزود: یک سرمایه گذار بومی پای کار است تا این کارخانه را در منطقه دوپشته دشتروم احداث کند و فعلا مشکل برق و آب آن رفع نشده است.
مقدم افزود: سرانه تولید زباله در شهر یاسوج دو برابر استاندارد جهانی است و به ازای هر نفر حدود یک کیلو و ۱۰۰ گرم زباله تولید می شود، اما جمعیت این شهر به حدی نیست که احداث کارخانه بازیافت را اقتصادی کند بنابراین باید سرمایه گذار این حوزه با تمام وجود حمایت شود.
مصلح مدیر آب و منطقه ای استان هم گفت: تمامی اقدامات لازم برای لوله کشی آب این سایت انجام شده است و تا زمان تکمیل آن قرار است از تانکر های سیار استفاده کنیم.
معتمدی مدیرکل اداره برق هم بیان کرد: مشکل برق این منطقه رفع شده است تمامی ترانس ها و کابل های آن راه اندازی شده است به محض پرداخت پول از طریق شهرداری تابلوی آن راه اندازی می شود.

منبع خبر