راهکارهایی برای سفر نوروزی ایمن به دور از کرونا
مهمترین نکته مورد توجه برای رفتن به سفرهای نوروزی این است که سه مرحله واکسن زده و هیچ علامتی ناشی از بیماری نداشته باشید. در غیر اینصورت حتما برای ایمنی خانواده خود و جامعه از سفر در ایام نوروز پرهیز کنید.
گروه زندگی: نوروز ۱۴۰۱ ، سومین سال جدید خورشیدی است که ما ایرانیان همزمان با شیوع ویروس کرونا آن را تجربه میکنیم. شاید برخی از ما تصور نمیکردیم که هیچگاه یک بیماری ویروسی بتواند چندین سال پیاپی زندگی ما را تحت تأثیر قرار دهد اما این اتفاق افتاده و حال در شیوع موج اومیکرون قرار داریم و اگر هم قرار است در سال جدید و تعطیلات نوروز سفری به اقصی نقاطی از کشور یا دنیا داشته باشیم، موارد بهداشتی و نکات ایمنی را حتما رعایت کنیم.
درست است که تجربه مردم در روبه رو شدن با این ویروس بالا رفته و شاید خیلی ها خود را بی نیاز از دانستن نکات ایمنی و بهداشتی برای درگیر نشدن با ویروس کرونا بدانند اما واقعیت سویه های متفاوت ویروس کرونا ، درگیری چند باره با این ویروس، شرایط کشور و همینطور مردمی هستند که هنوز واکسن دریافت نکرده اند.
در این گزارش به برخی از موارد بهداشتی و ایمنی برای جلوگیری از درگیر شدن با ویروس کرونا اشاره می کنیم تا خدایی نکرده تعطیلات و لذت بهره برداری از آن به زهر درگیری بدن با این ویروس برای هیچکس تبدیل نشود.
*واکسیناسیون خود را کامل کنید
نکته اول و با اهمیت تر از هر چیزی این است که قبل از تصمیم گرفتن به سفر، تصمیم بگیرید اگر واکسننزده یا وره واکسیناسیون خود را کامل نکرده اید، حتما آن را انجام دهید و تا زمانی که واکسیناسیون خود را کامل نکرده اید، سفر خود را به تعویق بیاندازید.
این تنها صرف توجه کردن به روند بهداشت عمومی و جلوگیری از درگیری برای دیگران نیست چرا که زمانی که خودتان تصورش را هم نمی کنید، ویروس به سراغتان می آید و سفر و روزهای خوش آن را برایتان زهر میکند.
*اطلاعات شهر مقصد خود را به لحاظ کرونایی به دست بیاورید
نکته دوم این است که از وضعیت همه گیری کرونا در مقصد خود مطلع شوید ممکن است شهری که شما به عنوان تفرجگاه برای سفرتان درنظر گرفته اید، وضعیت قرمز داشته باشد و شما را هم در آن شهر گیر بیاندازد پس از وضعیت هم گیری کووید ۱۹ در مقصد خود مطلع شوید و اطلاعات کافی از گسترش بیماری، محدودیت ها و قوانین مقصد در زمینه کووید را بدست بیاورید.
*ماسک استفاده کنید
دیگر صحبت و گفتن درباره ماسک خیلی تکراری و شاید بی دلیل شده باشد اما باید در نظر بگیرید که حتما در زمان ورود به فضاهای سربسته و شلوغ از ماسک استفاده کنید. این موضوع در پایانه ها، وسایل نقلیه عمومی شهری(مترو و اتوبوس) و بین شهری( هواپیما، اتوبوس و قطار و …) اهمیت بیشتری دارد.
*اگر علامت دارید، سفر نکنید
این نیز کاملا واضح و مبرهن است که بدانید زمانی که علامتهای ویروس کرونا را دارید مثل تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی و بدن درد ، خودتان را گول نزنید که سرما خوردهاید!
حتما تست بدهید و اگر مثبت شد در منزل استراحت کنید و قرنطینه ناشی از ابتلا به بیماری و یا قرنطینه ناشی از تماس با فرد بیمار را سپری کنید و تا زمانی که این قرنطینه و طول بیماری یا ناقل بودن خود را طی نکرده اید، لطفا سفر نکنید.
در صورتی که به هر دلیلی مجبور به سفر هستید و واکسیناسیون کامل نداشته اید، باید قبل از سفر و پس از بازگشت از مقصد، تست کووید ۱۹ بدهید. منظور از واکسیناسیون کامل دریافت سه نوبت واکسن در افراد بالای ۱۸ سال است.
اما نکات دیگر بهداشتی این است که اگر احساس بیماری می کنید حتی اگر در طی ۹۰ روز گذشته مبتلا به کووید ۱۹ شده باشید، و یا واکسیناسیون کامل داشته باشید ، سفر نکنید.
اگر تست کووید مثبت دارید تا زمانی که ۱۰ روز از تاریخ تست با شروع علائم نگذشته باشد، سفر نکنید.
اگر در تماس نزدیک با فرد مبتلا به کووید بوده اید و به شما توصیه شده که قرنطینه شوید:
-تا زمانی که حداقل ۵ روز از آخرین تماس با بیمار نگذشته باشد، سفر نکنید.
بهتر است اگر مجبور شدید که در فاصله بین ۶ تا ۱۰ روز پس از تماس نزدیک با فرد متبلا سر کنید، در هنگام حضور در کنار دیگران از ماسک های مناسب استفاده کنید.
در هر صورت هنگام تصمیم به سفر ، نباید علائمی داشته یا احساس بیماری کنید.
*از خود و اطرافیانتان محافظت کنید
-توصیه های بهداشتی را جدی بگیرید. توصیه های بهداشتی خاص مرتبط با مقصد خود را بشناسید و رعایت کنید.
-کودکان خصوصا اطفال زیر ۲ سال و سالمندان نیاز به مراقبت بیشتری دارند و باید با جدیت بیشتری از ماسک های مناسب در زمان حضور در مراکز شلوغ و سربسته استفاده کنید.
-افرادی که دچار نقص ایمنی باشند، بدلیل احتما ابتلا به موارد شدیدتر بیماری باید با جدیت بیشتری پ
روتکل های بهداشتی را رعایت کنند. استفاده از ماسک های مناسب در زمان حضور در مراکز شلوغ و سربسته اکیدا توصیه می شود.
-در طول دوران سفر همه مسافرین باید خود ارزیابی از نظر علائم مشکوک به ویروس کرونا را انجام دهند. در صورت بروز علائم سریعا جداسازی انجام شده و با مراکز درمانی تماس بگیرند.
و در نهایت باز هم تأکید این است که با تکمیل واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی توصیه شده، آرامش بیشتری را به خود و خانواده خود هدیه بدهید.
انتهای پیام/
منبع خبر : خبرگزاری فارس
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰