ورزش استان مرکزی چشم به راه تدبیر و حمایت

شهرداران آنلاین/خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مهدی احمدلو*: یکی از عواملی که می‌تواند مسئولیت و نقش افراد به ویژه قشر جوان را در جامعه شکوفا کند ورزش و تربیت بدنی است که در سازندگی و سلامت جسمی، روحی، اخلاقی و معنوی جامعه تأثیر بسزایی دارد. با اعتلا تربیت بدنی و ورزش به عنوان یک پدیده اجتماعی روابط […]

شهرداران آنلاین/خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مهدی احمدلو*: یکی از عواملی که می‌تواند مسئولیت و نقش افراد به ویژه قشر جوان را در جامعه شکوفا کند ورزش و تربیت بدنی است که در سازندگی و سلامت جسمی، روحی، اخلاقی و معنوی جامعه تأثیر بسزایی دارد. با اعتلا تربیت بدنی و ورزش به عنوان یک پدیده اجتماعی روابط افراد جامعه و سلامت جسم و روح آنها استحکام می‌یابد.

روابط اجتماعی سالم و پویا معرف یک جامعه توسعه یافته است، توسعه‌ای که خودباوری و اعتماد به نفس و توانمندی آحاد جامعه را می‌طلبد که بخش مهمی از این موفقیت می‌تواند از فضای ورزش و تربیت بدنی میسر شود.

استان مرکزی پتانسیل بسیار بالایی در زمینه ورزش حرفه‌ای دارد. اما متأسفانه در سال‌های اخیر مدیریت ورزشی در استان مرکزی با فراز و نشیب بسیاری همراه بوده است که لطمات زیادی خصوصاً به ورزش حرفه‌ای و تیم داری در استان به خصوص شهر اراک وارد کرده است.

تیم هندبال هپکو اراک که یکی از قدیمی‌ترین تیم‌های لیگ برتری هندبال ایران بود در سال گذشته منحل شد، تیم والیبال شهرداری اراک که در لیگ برتر والیبال حضور داشت به دلیل عدم تأمین بودجه لازم از لیگ کنار گذاشته شد، این اتفاق در سال‌های پیش برای تیم بسکتبال شهرداری اراک نیز رخ داد.

با توجه به وجود کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ در این استان طبیعتاً امکان تیم‌داری موفق در استان مرکزی وجود دارد که البته نیازمند مدیریت و هماهنگی و رابطه مناسب بین صنایع و اداره کل ورزش و جوانان و هیئت‌های ورزشی است.

ظرفیت بسیار بالایی در زمینه ورزش حرفه‌ای در استان وجود دارد که باید از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل شود. در سال گذشته ۷۱۶ مدال کشوری و بین‌المللی توسط بانوان استان و ۱۴۲۳ مدال توسط آقایان کسب شده است که به خوبی نشان دهنده پتانسیل بالای استان در زمینه ورزش قهرمانی است.

در بخش ورزش همگانی نیز متأسفانه ضعف‌های بسیاری وجود دارد. ورزش همگانی در کنار ورزش حرفه‌ای نقش بسیار بالایی در ایجاد نشاط و سلامت روح و جسم جامعه دارد که شامل عموم مردم می‌شود. پس باید توجه ویژه‌ای به آن نشان داد.

کمبود سالن‌ها و زمین‌های ورزشی به‌خصوص برای بانوان یکی از عمده‌ترین مشکلات ورزش همگانی در استان است که نیازمند توجه ویژه‌ای از جانب شهرداری و اداره ورزش و جوانان استان است. همچنین یکی از معضلات اخیر ورزش استان خسارت ناشی از شیوع بیماری کرونا است که به گفته مدیر کل ورزش و جوانان استان ۲۶۰ میلیارد ریال به ورزش استان مرکزی در بخش‌های مختلف ضرر مالی وارد کرده است.

در مجموع ۵۳۴ باشگاه در استان مرکزی وجود دارد که در ایام کرونا با تعطیلی مواجه شده‌اند. این مجموعه‌ها نیازمند تمهیدات و توجه ویژه ای از جانب مجموعه دولت در این حوزه هستند تا ضررهای وارد شده جبران شود. باید تسهیلاتی به افراد متضرر در این زمینه پرداخت شود تا این افراد و مجموعه‌ها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

باید در حوزه کلان ورزشی تمهیداتی جدی اندیشیده شود متأسفانه در بخش آموزش و پرورش سیاست‌های قوی در حوزه ورزش وجود ندارد و نیازمند تغییرات راهبردی بسیاری در آموزش و پرورش نسبت به امر ورزش هستیم.

در نهایت می‌توان گفت که ورزش در عصر کنونی به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی در جامعه محسوب می‌شود و بعید است که جامعه‌ای پیشرفته اما در امر ورزش عقب افتاده باشد. باید به این حوزه توجه بیشتری کرد تا بتوانیم جامعه‌ای سالم‌تر و پویاتر داشته باشیم و استعدادها و ظرفیت بالای ورزشکاران شهر اراک و استان مرکزی را به جامعه ورزشی کشور و همچنین در سطح جهانی معرفی کنیم.